Hoți de trufe, sancționați cu 4.000 de lei de jandarmii montani

0

450 de grame de trufe negre culese ilegal au fost confiscate de jandarmii montani și doi bărbați au fost sancționați cu amendă de 4.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de recoltare a produselor nelemnoase (trufe) din fondul forestier.

Joi, 24 septembrie, jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Vânători-Neamț au depistat, în pădurea din zona Secu, doi bărbați de 22 și respectiv 31 de ani din Oniceni care căutau trufe folosindu-se în acest scop de patru câini antrenați pentru căutare.

Asupra lor a fost găsită cantitatea de 450 de grame de trufe negre care a fost confiscată și predată reprezentanților Ocolului Silvic Vânători-Neamț.

Cei doi bărbați dețineau documente legale pentru a desfășura această activitate dar nu pentru zona în care au fost depistați. Drept urmare au fost sancționați cu amendă de 2.000 de lei fiecare, conform art.17, lit. c din Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

dolinex

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate