HOTĂRÂRE privind aprobarea măsurilor pentru asigurarea alimentării cu apă a comunei HORIA

0

Luând act de Hotărârea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Horia nr. 5 din 11.08.2021 privind adoptarea măsurilor urgente de asigurare a apei potabile în Comuna Horia,

Cunoscând existenţa sincopelor din alimentarea cu apă a Comunei HORIA, conform adresei nr. 15074 din 11.08.2021 a Companiei Judeţene APA SERV S.A. Piatra Neamţ;

Având în vedere necesitatea asigurării alimentării cu apă a locuitorilor Comunei HORIA;

În temeiul prevederilor Hotărârii Guvernului României nr. 557 din 3 august 2016 privind managementul tipurilor de risc;

În temeiul prevederilor art. 22, lit. b) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă;

HOTĂRĂŞTE:

Art. 1. Constată existenţa unei situaţii de urgenţă generată de eşecul utilităţilor publice în comuna HORIA, datorită sincopelor în alimentarea cu apă.

Art. 2. Compania Judeţeană APA SERVva demara, în regim de urgenţă, lucrările de remediere a instalaţiei de deferizare şi înlocuire a pompelor de puţ din captarea Horia, în vederea asigurării alimentării cu apă a locuitorilor din Comuna HORIA. 

Art. 3. Consiliul Judeţean Neamţ va identifica, în regim de urgenţă, sursele de finanţare necesare pentru executarea lucrărilor.

Art. 4. Pentru situaţii excepţionale, generate de întreruperea alimentării cu apă a obiectivelor de importanţă socio-economică din Comuna HORIA, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „PETRODAVA” al judeţului Neamţ, va asigura începând cu data de 12 august 2021, două autospeciale pentru transportul apei potabile/menajere.

Art. 5. În vederea punerii în aplicare a măsurii de la punctul anterior, Direcţia de Sănătate Publică Neamţ, va sprijini în regim de urgenţă activitatea de prelevare probe de apă din cele două autospeciale asigurate de I.S.U. Neamţ, în vederea confirmării calităţii apei pentru consum populaţie.

Art. 6. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ va transmite prezenta hotărâre autorităţilor interesate.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate