Hotărâre luată de CJSU Neamț în urma prăbușirii podului de la Luțca

0

Prefectul județului Neamț, Adrian Niță, a transmis că în această seară a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU Neamț).

Ca un rezumat al hotărârii luate în urma prăbușirii podului de la Luțca, reiese că trebuie să se revină la starea de normalitate în traversarea peste Siret.

Astfel, CJSU Neamț va cere MApN o analiză pentru a fi montat un pod de campanie militar plasat în amonte de podul distrus pentru ca locuitorii să nu rămână izolați și să se reducă timpul de deplasare pe rutele ocolitoare. De asemenea, e important să poată fi asigurat accesul autospecialelor serviciilor de urgență: pompieri, poliție, jandarmerie și ambulanță.

În sarcina Consiliului Județean Neamț intră găsirea unor surse de finanțare pentru a elabora documentația tehnico-economică pentru construirea unui nou pod peste Siret. Va trebui făcută o expertiză și vor trebui găsite modalități de dezafectare a podului. Ulterior, Prefectura și Consiliul Județean Neamț vor cere prin Hotărâre de Guvern un sprijin financiar din Fondul de Rezervă al Statului pentru reconstruirea podului.

HCJSU-nr.-29-din-10.06.2022

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate