Hotărâre în CJSU Neamț pentru salubrizarea cursurilor de apă odată cu încălzirea vremii

0

În ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, din data de 9 martie 2023, au fost aprobate mai multe hotărâri care urmează a fi puse în practică în perioada imediat următoare, pentru remedierea unor situații care necesită intervenții de urgență sau pentru executarea pregătirilor specifice încălzirii vremii.

Una dintre hotărârile aprobate în CJSU vizează Programul pentru salubrizarea cursurilor de apă, realizarea şi întreţinerea şanţurilor şi rigolelor din localităţile judeţului Neamţ, în vederea asigurării secţiunilor de scurgere a apelor mari.

Primarii vor convoca, în şedinţă extraordinară, comitetele locale pentru situaţii de urgenţă în vederea stabilirii măsurilor specifice pentru pregătirea localităților din punct de vedere al salubrizării, pentru venirea sezonului cald. Nerealizarea măsurilor de salubrizare şi degajare a cursurilor de apă permanente şi nepermanente de obstacolele care pot împiedica curgerea apelor se va sancționa conform prevederilor legale.

Primarii au sarcina de a informa operatorii economici şi populaţia privind interzicerea depozitării materialelor şi deşeurilor de orice fel pe malurile cursurilor de apă sau în locuri neamenajate şi neautorizate, precum şi despre sancţiunile ce se aplică în cazul nerespectării acestor reguli. Tot primarii răspund de salubrizarea şi degajarea cursurilor de apă permanente şi nepermanente de obstacolele care pot împiedica scurgerea apelor (materialul lemnos şi deşeurile din albiile cursurilor de apă, de pe maluri şi din zonele inundabile, precum şi din apropierea podurilor şi podeţelor de pe acestea).

Este obligatorie desfiinţarea construcţiilor provizorii de traversare a cursurilor de apă și este necesară completarea stocului de materiale şi mijloace pentru intervenţia în situaţiile de urgenţă generate de inundaţii şi fenomene hidrometeorologice periculoase.

În baza aceleiași hotărâri se vor efectua controale la persoanele fizice şi juridice care desfăşoară activităţi în domeniul exploatării forestiere, în vederea verificării modului de gestionare a deşeurilor rezultate în urma proceselor tehnologice şi amenajarea platformelor primare de prelucrare şi depozitare a masei lemnoase, iar administratorii drumurilor naţionale şi drumurilor judeţene vor asigura salubrizarea şanţurilor şi a zonelor de siguranţă ale drumurilor, precum şi a parcărilor din administrare, în extravilanul localităţilor, şi vor asigura degajarea materialului antiderapant din punctele de depozitare temporară situate pe aceste categorii de drumuri.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate