„HORA UNIRII”

3

Ziua unirii Principatelor române va fi sărbătorită anul acesta de către Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” printr-o manifestare în care mai multe ansambluri folclorice din oraş şi din judeţ se vor reuni şi vor „da mână cu mână” într-o veritabilă Horă a Unirii.
Simţămintele patriotice ale românilor din urmă cu o sută cincizeci şi patru de ani vor fi aduse în actualitate de membrii ansamblurilor folclorice „Floricică de la munte” al Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”, „Datina străbună” (Piatra Şoimului), „Buciumaşii de la Gârcina”, „Comorile Neamţului” (Palatul Copiilor Piatra-Neamţ), „Toporaşul” (Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” Piatra-Neamţ), „Mugurelul” (Colegiul Naţional de Informatică Piatra-Neamţ), „Nemţişorul” (Colegiul Naţional „Gheorghe Asachi” Piatra-Neamţ) şi „Codrii Neamţului” (Piatra-Neamţ).
Totul se va întâmpla joi, 24 ianuarie, de la ora 14,oo, pe platoul din faţa Casei de Cultură, acolo unde se va cânta, se va dansa, se vor spune cuvinte izvorâte din inimă despre importanţa şi actualitatea acestui eveniment din istoria poporului român.
La final, publicul din Piatra-Neamţ este invitat să se alăture organizatorilor într-o mare horă a unirii.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
3 Comentarii
 1. virginia spune

  S/a finalizat anul acesta si tot cu un fiasco TOTAL. BRAVA

 2. virginia spune

  Finalizat si anul acesta si tot cu un fiasco TOTAL
  Brava

 3. Daniela spune

  Sa speram ca anul acesta se va si finaliza acest eveniment. Imi aduc aminte ca evenimentul de anul trecut a fost un fiasco total pe fondul revoltelor… Se temeau autoritatile de grupuri prea mari de oameni adunati pentru a sarbatori „Unirea”. Ei prefera dezbinarea…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate