Hakeri romani extradati din SUA

0

hakerDoi hackeri romani au fost condamnati, miercuri, la 7 si, respectiv, 15 ani de inchisoare pentru participarea lor la o vasta retea de piratare a datelor bancare pe Internet, a anuntat Departamentul american de Justitie.

In total, aceasta retea a reusit sa afecteze o multime de magazine, dintre care 250 de restaurante Subway, si sa fure datele bancare ale peste 100.000 de detinatori de carduri, pentru un prejudiciu estimat la peste 17,5 milioane de dolari.

Adrian-Tiberiu Oprea, in varsta de 29 de ani, extradat de Romania, si Iulian Dolan, in varsta pe 28 de ani, au pledat vinovat pentru complot la frauda informatica si acces fraudulos la un sistem securizat. Primul a recunoscut printre altele ca a realizat transferuri bancare frauduloase.

Conform documentelor judiciare citate de un comunicat al ministerului, cei doi romani, alaturi de un compatriot in varsta de 27 de ani, au piratat intre 2009 si 2011 sute de calculatoare din Statele Unite pentru a fura numere de carduri bancare si de plata din magazine mari, precum si date asociate apartinand cetatenilor americani.

Conform aceleiasi surse, cei doi au piratat de la distanta sute de puncte informatice din magazinele americane, unde datele bancare ale clientilor erau stocate electronic.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate