Haite de câini flămânzi caută hrană pe străzile din oraș

12

Înmulțirea câinilor fără stăpân din oraș se pare că încă nu a putut fi controlată. Din ce în ce mai mulți pui abandonați sau născuți pe străzi, neadoptați sau nepreluați de hingheri, devin câini adulți care caută cu disperare să supraviețuiască. Haite de 5 până la 10 exemplare de câini, în special de talie mare, bântuie prin oraș, în special în cartierul Dărmănești, Speranța, dar și alte zone limitrofe. Aceștia nu sunt agresivi, ci doar foarte flămânzi din cauză că zapada le-a acoperit multe dintre sursele de hrană.

Până stăpânii nu vor înțelege importanța sterilizării animalelor de companie, până mentalitatea românilor nu se va schimba și nu vor începe să adopte din adăposturi, în loc să favorizeze crescătoriile de câini de rasă – pușculițe pentru crescători și chin real pentru femelele gestante, până localnicii nu vor încerca, chiar și pe cont propriu, sterilizarea măcar a femelelor din zonă, pentru a stopa înmulțirea puilor, până ce nu se vor aplica sancțiuni drastice celor care abandonează, astfel de imagini vom continua să vedem în continuare pe străzile din Neamț și România.

Nimeni nu își dorește animale fără stăpân pe străzi. Nimeni. Dar nu se poate aștepta o soluție doar din partea autorităților. E nevoie de implicare activă a fiecăruia dintre noi, de reclamare a abandonurilor, de mobilizare pentru sterilizare și adopții din adăposturi și de creare de presiuni pe organele legislative să creeze un cadru normativ clar și aplicabil în mod real. Nu ne dorim nici oameni mușcați de câini, dar nici câini flămânzi și chinuiți. Societatea ar trebui să arate altfel.

caini

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
12 Comentarii
 1. Cris spune

  Nu este înființată oficial Poliția animalelor.
  Sterilizarea este cea mai bună soluție, dar știți care este problema ? Banii pentru operație. Nu se face gratuit.
  Eu am dus și am sterilizat o pisică și un motan și m-a costat 300 lei + 90 lei vaccinurile.
  O cățea sau un câine costă mai mult, este scump chiar și pentru iubitori.
  Mi s-ar părea normal ca să se facă niște campanii de sterilizare gratuită anunțate în mass-media. Cu obligativitate pentru posesorii oficiali de câini în afara crescătorilor de rase.
  Chiar rog autoritățile de la Primărie să aloce fonduri pentru sterilizare gratuită cum s-a făcut în alte orașe (Bacău, Brașov,…).

 2. eu spune

  voi cei care comentati aici nu ati dus la sterilizat nici un caine in viata voastra.asa ca ce va mirati ca sunteti fugariti prin oras de caini flamanzi si abandonati.ca de undeva apar cainii astia ,saracii.toate astea se vor termina cand lumea va intelege importanta sterilizarii dar din pacate nu am prea multe sperante ca se va intampla curand..

 3. Valentin Miron spune

  Ce utili erau hingherii ani în urmă ! Acum timpurile s-au schimbat,au devenit câini hingheri. Multi vor comenta la ce-am scris,dar cei ce iubesc așa de mult câinii vagabonzi să șii i-a acasă la ei nu doar să latre comentând.

 4. xx spune

  Nu stiu daca inmultirea necontrolata a ciinilor sub ochii nostri sau aducerea unor transporturi mari de ciini din alte orase sau din sate predomina in cresterea numarului de ciini pe strazi.Vedem uneori dimineata haite mari de ciini de talia mare dezorientati pe strazile noastre semn ca abia au fost adusi,in citeva zile se integreaza in peisaj.Cine ii aduce?

 5. Hitler spune

  Pe mine m-au fugarit intr-o seara, de nu mai stiam pe unde sa ma ascund. Chia pe str Mihai Eminescu .

 6. Andreea Diacon spune

  Exista politia animalelor?!..

 7. Vali Paspa spune

  Tot noi oamenii am adus acesti caini in strada,haideti sa facem ceva sa nu mai apara si altii.

 8. Ioan Taranu spune

  Cat vom trai in România asa va fi avem institutii dar nu actioneaza in interesul cetateanului mai mult impotriva lui.

 9. Ioan Taranu spune

  Eu cetateanul daca maltratez un animal vine politia animalelor si ma amendeaza Corect?.
  Dar daca pe mine musca un asemenea caine de ce nu intervine politia animalelor sai culeaga si sai duca la adaposturi ?

  1. Lolita spune

   Va raspund eu dle Taranu: intr-o societate civilizata ANIMALU e mai presus de om !!!!

 10. Ioan Taranu spune

  Sau politia animalelor se ocupa doar de reclamatiile in ce priveste maltratarea animalelor?

 11. Ioan Taranu spune

  De ce nu intervine politia animalelor sai culeaga ?.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate