Guvernul PSD nu a găsit motiv să schimbe șeful poliției Neamț. Guvernul PNL l-a schimbat fără motiv

3

Ani de zile s-au chinuit cei de la Ministerul de Interne PSD să îl schimbe pe Paul Tablan, șeful poliției Neamț, și nu au putut pentru că nu găseau nimic în neregulă în activitatea lui. Au trimis controale, l-au cercetat disciplinar, penal, dar nu l-au găsit vinovat de nimic, așa că nu au putut să îl schimbe.

A venit Guvernul PNL și l-au schimbat fără să-i impute nicio greșeală. Cum au făcut asta? Simplu. Polițiștii primesc periodic câte un aviz de acces la date secrete. Lui Tablan nu i s-a mai dat acest aviz, dar fără să i se spună de ce. Legea nu obligă instituția care dă aviz pozitiv sau negativ pentru acces la date clasificate să motiveze neacordarea avizului. E ca și cum te oprește poliția, îți ia permisul, dar nu îți spune de ce și nici nu poți afla vreodată de ce pentru că nu e obligat nimeni să îți spună de ce.

Așadar, Paul Tablan, șeful poliției Neamț, a fost executat și dat afară din funcție fără să i se spună unde sau cu ce a greșit. Nu a mai fost aprobat un aviz pentru el și nimeni nu va afla vreodată motivul pentru care nu a mai primit Tablan avizul de la ORNISS.

PSD-iștii care erau pe la Interne nu au avut curajul să îl dea afară fără să-i găsească un nod în papură, să-i spună că a greșit ceva. Iată că a revenit PDL-ul la butoane și a început să facă lucruri ca pe vremea PDL.

Dacă un inspector șef de poliție este dat afară și nu i se impută nicio greșeală, nu este cercetat pentru nicio faptă sau greșeală, nu este nici măcar sancționat disciplinar că ar fi mâncat semințe în mașina de serviciu, atunci ce așteptări să mai avem în cazul în care orice funcționar sau persoană fizică sau juridică va păți nasoale așa din senin fără să i se spună de ce?

Nu-i așa că vă era dor de metodele PDL?

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
 1. Dan spune

  „Nu i-a fost prelungit certificatul ORNISS….. ordinul a fost dat la finele lunii trecute, pe 30 octombrie 2019, cînd PSD era încă la putere, astfel că noul ministru de Interne nu a mai avut cum să-l ocolească, trebuind doar semnat”.(Monitorul – interviul cu dl. Tablan)
  Cine dezinformeaza?

  ADMIN: Noul ministru putea cere reanalizarea daca banuia ca e o smecherie marca PSD…

 2. andrei spune

  Pentru acuratețe: Tablan a fost lucrat de PNL cu mâna PSD! Guvernul PSD i-a retras avizul iar guvernul PNL a îndeplinit formalitatea destituirii. Pentru aducere aminte, PNL a mai încercat schimbarea lui Tablan acum câțiva ani. Nu au reușit atunci, acum e ,,bingo” pentru ei. Urmează numirea ,,specialistului” cu cocardă galbenă la butonieră.

 3. Stefan spune

  De acord cu dl. Iosub!Pe de alta parte, in mandatul d-lui Tablan, situatia nu s-a schimbat semnificativ fata de cum era pe timpul lui Soric- case closed…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate