Guvernul PNL închide 60% din centrele de permanență din Piatra-Neamț și alte zeci în comunele din Neamț

9

Guvernul PNL a luat prima decizie de reducere a cheltuielilor din sănătate astfel că din cele 7 centre de permanență din Piatra-Neamț vor rămâne numai 3.

Deși liberalii spuneau că ei nu vor face tăieri, ei nu închid spitale și nu reduc nimic din sănătate, iată că din prima desființează 60% din centrele de permanență din orașe și la fel fac în toată țara. Vor fi afectate comunele unde va fi un centru de permanență la 5.000 locuitori, adică o medie de un centru de permanență la 2 comune, unii oamenii fiind nevoiți să meargă zeci de kilometri să facă o injecție.

Proastă decizie să reduci asistența medicală de permanență cu 60% când în realitate ea ar fi trebuit să fie dezvoltată, nu demolată, deoarece secțiile de primiri urgențe de la spitale sunt deja supra aglomerate și se stă la cozi cu orele.

În actul de mai sus se solicita din partea ministerului, DSP-urilor din județe, un nou plan de organizare a centrelor de permanență, plan care să țină cont de o nouă normare de 1 centru de permanență la 30.000 locuitori. Rămâne la latitudinea autorităților locale care dintre cele 7 centre din Piatra Neamț vor rămâne și care vor fi închise.

Iosub Robert

9 Comentarii
 1. Gradinaru Neculai spune

  Reducerea Centrelor de permanență, reprezintă un atac sever la sănătatea românilor. Vă întreb: un bolnav care are de făcut un tratament injectabil, unde merge ? După ce că este bolnav, să alerge prin tot orașul să facă tratamentul ? Nu este corect ! Centrele de permanență amplasate în prezent, au fost și sunt bine amplasate, cât mai aproape de domiciliul locuitorilor.

 2. Drujbandusman spune

  Gauri negre in buget . Total ineficiente . Locuri bine platite pentru esustii din sistemul sanitar.

 3. Eiffel spune

  Domnu’ ziarist atunci de ce in prima frază scrie ‘’ in completarea adresei din 14.10.2019’’ cand ministru era madame Pintea PSD?

  ADMIN: Da asa e. Pe atunci ministerul vroia o situație ca sa mai închida din centrele de permanenta inutile dar nu a fost nicio discuție de ridicare așa de mult a numărului de oameni deserviți. Cel puțin eu nu am cunoștință de așa ceva. Dar cred ca e cu atat mai rău daca guvernul PNL continuă măsurile guvernului PSD …

  1. gogu spune

   daca nu ai cunostiinta de asa ceva atunci de ce mai dai din gura?

 4. Cineva din sistem spune

  Demult trebuiau închise toate,sunt total ineficiente,nu se face nimic,tot la urgențe la spital ajung pacienții, atat medicii cat si asistentele dorm toată „garda”,si mai iau și bani (mulți)pentru asta,raportarile se fac cu CNP-uri scoase din burtă,daca s~ar face controale mai riguroase s~ar vedea ca multi dintre pacientii raportati ca au fost la consultatie la CP nici nu au fost in localitate,nici nu se compară cu urgențele de pe ambulanță sau din spital,mai bine cu banii aia ar dota ambulantele si ar moderniza spitalele.

 5. Constantin spune

  Centrul de permanență din cartierul speranța nu are nici o eficiență pt locatarii din cartier deoarece dacă cineva din conducerea acestei instituții ar verifica registrele va realiza ca nici 1 % din ceea ce au solicitat acest serviciu nu sunt localnici din cartier, și sunt numai boschetar de la centrul social și noi plătim pt serviciile boschetarilor care au toate serviciile asigurate de DAS.

 6. Miruna spune

  Era si normal sa le închidă !
  Personalul ce le deservea afișa doar aroganta si neprofesionalism. Doamnele chiar se simțeau deranjate ca le călcai pragul! Cu toate acestea, erau plătite din mei, ai voștri , ai tuturor! Rușine sa le fie pentru lipsa de empatie, implicare si aroganta afișata !

 7. Ursul maro spune

  Bine ca le inchide.Sanatatea costa, de aceste centre beneficiaza cei care nu platesc nimic, platesc cei ocupati cu munca.

 8. Clau spune

  In 2014 am fost la unul din aceste centre. Nu isi justifica existenta, cel putin in acea perioada, poate acum s-au mai dotat, dar atunci am fost trimis sa imi cumpar pansament, medicamente de la farmacie. Aveam o taietura la nivelul palmei drepte pana la os. Aveau doar 1 sticla de IOD si aia inceputa. M-au scris pe un registru ca am fost si de pansat tot acasa a trebuit sa rezolv.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate