Grupul „Florile Ceahlăului” din Bicazu Ardelean, punte de legătură şi spiritualitate între copii

1

Bicaz

Grupul „Florile Ceahlăului” Bicazu Ardelean activează în cadrul Asociaţiei Culturale „Eu cred”, care are sediul social în comuna Taşca.
În cadrul aceleiaşi asociaţii, mai fac parte grupurile „Floare de colţ” Dămuc şi „Flori de munte ” Taşca- grupuri înfiinţate de preşedintele asociaţiei- Marius Mihai Coşerariu.
Grupul „ Florile Ceahlăului” a fost înfiinţat în anul 2013, cu sprijinul directorului de atunci al şcolii din Bicazu Ardelean, prof.Cornel Duculescu, şi este format din aproximativ 40 de copii cu vârste cuprinse între 8-14 ani, majoritatea sunt elevi la şcolile din Bicazu Ardelean. Scopul înfiinţării acestui grup este de a crea o punte de legătură şi spiritualitate între copii, având aceleaşi interese, de a ridica nivelul cultural şi promovarea tinerelor talente.
În cadrul acestui grup, copiii primesc lecţii de chitară de la instructorul grupului ( şi fondatorul asociaţiei) – Marius Mihai Coşerariu, cu sprijinul doamnei prof.Elena Ropotoaia. De-a lungul timpului, grupul a participat la numeroase manifestări cultural-artistice, atât la nivel local, cât şi judeţean şi naţional, respectiv : serbări şcolare, spectacole şi festivaluri- concurs organizate de asociaţie, serbări câmpeneşti. Repertoriul grupului este compus din cântece care fac parte din repertoriul muzicii folk, dar şi cântece din repertoriul personal ( pe versurile lui Mihai Coşerariu şi al altor poeţi), iar de-a lungul timpului au câştigat numeroase premii , printre care, cel mai important este Trofeul Festivalului „Dor de Folk”, organizat la Braşov- Codlea, în anul 2016. Au mai fost cîştigate premii 1, 2, 3, premii speciale şi alte recunoaşteri, cu ocazia concursurilor la care a participat acest grup. Majoritatea copiilor din grup şi-au achiziţionat chitare personale, iar cei care nu-şi permit, beneficiază de sprijinul asociaţiei.

„Cursurile sunt gratuite şi….aşa vor rămâne!” , ne-a declarat domnul Coşerariu.
Implicarea dânsului este una imensă în promovarea culturii, îndrumarea copiilor pe un drum frumos al artei şi încântarea auzului pentru iubitorii de muzică bună.
Îi urăm atât dumnealui cât şi copiilor mult succes pe mai departe, multă răbdare şi la cât mai multe realizări.

sursa: Ziar Bicaz

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Aurelia Lazar spune

    Felicitari ,pentru munca depusa.si realizarile optinute.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate