Grigorescu, Petrașcu și Tonitza vin la Piatra Neamț într-o expoziție-fulger organizată de cea mai mare casă de licitații

0

Sâmbătă, 9 noiembrie, orașul Piatra Neamț primește în premieră vizita casei de licitații Artmark care promovează, într-un turneu-fulger desfășurat pe meleagurile moldave, cei mai valoroși artiști români. Iubitorilor de artă le este dedicat un eveniment select, în cadrul căruia sunt invitați să ia contact cu maeștrii ca: Grigorescu, Tonitza, Petrașcu, Aman, Iser, Pallady, Baba și mulți alții sunt.

 Piatra Neamț intră astfel în vizorul liderului pieței românești de artă. Capodoperele picturale și grafice ale celor mai apreciați și bine cotați artiști români ai tuturor timpurilor, precum și obiecte rare de colecție, expuse în cadrul Expoziției de artă românească și europeană, pot fi admirate sâmbătă, 9 noiembrie, între orele 17:00 – 21:00, în spațiul găzduit de Central Plaza Hotel (Piața Petrodava nr.1-3).

Începând cu ora 17:00, va avea loc vernisajul de presă, având ca punct de plecare Tendințele actuale ale pieței de artă în România, în cadrul căruia, atât presa și personalitățile locale, cât și publicul prezent vor avea ocazia să poarte un dialog cu experții Artmark pe marginea valorii artei românești în contextul economic actual.

Cele peste 50 de opere expuse la Piatra Neamț au estimatimări ce pornesc de la câteva sute de euro și ajung până zeci de mii de euro. Cele mai valoroase picturi poartă semnătura lui Gheorghe Petraşcu („Interior la Viforâta”, valoare estimativă: 45 000 – 65 000 de euro), Ion Theodorescu-Sion („La șipot”, valoare estimativă: 20 000 – 30 000 de euro), Eustaţiu Stoenescu („Curcanul”, 15 000 – 25 000 de euro) sau Nicolae Grigorescu („Visare – Portretul Zettinei Urechia”, 8.000 – 15.000 de euro).

Un eveniment organizat cu sprijinul: Complexului Muzeal Județean Neamț, sub patronajul Consiliului Județean Neamț, Primăriei Piatra Neamț, Central Plaza Hotel, Rotary Club „Piatra Neamț 2005”

Pentru mai multe informații, contactați:

Valeriu Sângeorzan – Head of Business Development, PR & Communication, 0757 056 109 / valeriu.sangeorzan@artmark.ro

Constantin Prisecaru – Head of Regional Sales, 0757 026 450 / constantin.prisecaru@artmark.ro .

Despre Artmark

Artmark este o casă de licitaţii de artă înfiinţată în 2008 care selectează, evaluează şi pune în circuitul pieţei de artă opere cu autenticitate garantată, susţinând în paralel activitatea Centrului Cultural ArtSociety, care organizează expoziţii de artă de anvergură naţională.

În cei cinci ani de existenţă, Artmark, liderul pieței de artă din România (75%, potrivit bilanțului primului semestru din 2013), a organizat peste 100 de licitaţii de artă, care au pus în vânzare peste 12.000 de opere de artă şi obiecte de colecţie. Vânzările publice (prin licitaţii de artă) ale Artmark au crescut de la 10,7 milioane de euro în 2011 la 11,9 milioane de euro în 2012 – într-o piaţă a licitațiilor de artă care a crescut de la aproximativ 13,7 milioane euro în 2011 la aprox. 14,6 milioane euro în 2012.

Oferind oportunităţi de investiţie numai în opere de calitate muzeală, Artmark se implică activ şi în conservarea şi perpetuarea moştenirii culturale. Începând cu 2010, datorită iniţiativei susţinute de Artmark a unor colecţionari, mai multe capodopere ale artei româneşti vândute prin licitaţie au fost oferite expunerii publice în muzee naţionale de artă din ţară și străinătate (Muzeul Național Brukenthal, Muzeul de Artă Constanța, Muzeul de Artă Ploiești, Muzeul Național de Artă al Republicii Moldova, Muzeul de Artă Brașov etc.). Totodată sediul Artmark găzduiește, cu începere din 2011, în regim de vizitare gratuită, expoziția permanentă a unei selecții a patrimoniului Pinacotecii București, în condițiile în care aceasta nu beneficiază de un sediu propriu.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.artmark.ro.

Persoană de contact: Valeriu Sângeorzan, Tel.: 021 210 30 16, Mobil: 0757 056 109

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate