Greva spontana la Spitalul Judetean Neamt

4

In aceasta dimineata (in jurul orei 9.00), peste 50 de cadre medicale, asistenti, doctori etc., s-au adunat in curtea Spitalului in semn de protest.

Se preconizeaza ca numarul celor care se vor alatura grevei spontane va creste semnificativ in cursul zilei de astazi.

Vom reveni cu detalii.

Update 11.00

Greva spontana de la spital, asemenea unui avort spontan care trece neobservat, a fost o manifestare a catorva cadre medicale nemultumite. Desigur ca nu am vazut la greva personalul medical care nu vine la serviciu pentru salariu si nici pe asistentele ce conduc “masini de masini”, iar greva a fost stricata tipic romaneste chiar de liderul de sindicat care a venit sa isi rezolve problemele personale legate de grijile fata de barfele din spital.

De o penibilitate iesita din comun, am vazut o lidera de sindicat care, sub greutatea bijuteriilor, cu aurul atarnad pe la urechi, gat si maini, explica ce greu este fara bonuri de masa. Ceva mai penibil de atat nu cred ca se putea.

In cateva cuvinte, un grup minuscul de cadre medicale nemultumite pe buna dreptate a iesit in fata spitalului sa faca un soi de greva care a iesit ca un desen animat de proasta calitate, cu un lider de sindicat plin de aur, ce spunea ca este greu. Pe langa grevisti mai aparea cate un doctor ce venea la serviciu la 9.30 cu o masina de peste 40.000 de euro, poate era in concediu, si asa mai departe. O priveliste foarte etnobotanica.

Ne pare rau pentru cadrele medicale care sunt profesioniste, isi fac treaba si nu au masini de 40.000 de euro.

COMPLETARE ARTICOL – : Nu prea putem comenta prea multe decat sa va spunem ca la aceasta adresa de internet http://radunastasa.com/?p=949 gasiti detalii despre derapajele de persoanlitate ale liderului de sindicat de la spital care se compara cu Isus si ceva dovezi ca pana si poseta de pe umar e cumparata din banii sindicatului . Cu asa reprezentani ma mir ca nu au fost reduse salariile cu 80%.
Culmea sindicalismului : Sa cumperi poseta din banii oamenilor si sa nu te cheme Elena …..

telegram ziar piatra neamt
Citește și
4 Comentarii
 1. pietreanul spune

  S-a interesat cineva cam cata spaga se cere ptr angajarea unei[unui] asistent medical la spitalul din PN? s-ar putea sa cadeti in nas cand veti auzi suma.

 2. MIHAIL-SORIN GAIDAU spune

  Am văzut o listă, câteva semnături, o aprobare, câțiva oameni strânși laolaltă, într-o curte… Din când în când, prin ziare mai apar imagini cu viloaie, chiar palate de dimensiuni medii… Câțiva medici profesioniști au reușit să-și ridice și nivelul de trai, apropiat ori depășindu-l pe cel al medicului profesionist din Occident… Cea mai jalnică situație rămâne a medicilor de familie. Marea lor majoritate, atunci când nu pleacă în Occident(pentru un salariu de aproximativ 5000 euro/lunar) abia își târâie zilele în România. Sunt umiliți, sindicatele galben-portocalii sunt parcelate egoist-partinic, nicidecum pe breaslă.. În Evul Mediu nu existau atâtea mofturi ca acum: Dante Alighierii, aristocrat florentin și autorul ”Divinei Comedii” făcea parte din breasla medicilor, spițerilor și bărbierilor. Când cineva din breaslă era nedreptățit, discriminat(uneori chiar ars pe rug!), protestul-boicotul era general, indiferent de simpatiile politice sau religioase ale fiecăruia. Azi, există sindicatul unor medici, apoi sindicatul altor medici, un sindicat al asistenților, unul al celor care lucrează la Ambulanță(S.A.J) etc. Când sunt alese câteva județe, experimental,(județul Neamț nu lipsește niciodată din această ecuație nefastă!), pentru testarea unor măsuri impopulare, cei din București, sau din Iași reușesc să se apere mai bine, iar acolo nu îndrăznește nimeni să-și facă mendrele cu medicii și personalul auxiliar.

  ADMIN : Din anul 2007, plang in fiecare seara de mila medicilor de familie care au furat cat au putut . In 2008 – 2009, medicii de familie au inscris in sistemul de asigurari de sanatate 27.000.000 milioane de romani in conditiile in care in Romania existau doar 19.000.000 din care plateau asigurari 11.000.000 , banii de la diferenta de 16.000.000 de romani au fost platiti de noi si incasati de medici de familie si daca punem o suma medie de 100 euro / an de roman bagat in plus in sistem vedem ca saracii medicii de familie au furat ei cam 672.000.000.000 lei vechi / an . Saracii de ei …….. mi se rupe ……sufletul de ei .

 3. ovi spune

  Daca nu ar fi semnat nimic ce s-ar fi intamplat?…Inchideau si spitalul acesta?Nu cred,eu cred ca ei executa doar ordinele si nu le pasa mai deloc de angajati….doar interesele lor conteaza.Iar lidera de sindicat….mai bine ma abtin…ca am numai „cuvinte de lauta”,ar face bine sa se demita.

 4. nemtean spune

  Daca ar fi demisi toti , nu ar mai comenta, cine ii impiedica sa-si dea demisia??????

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate