Greu de înțeles. Un șofer s-a trezit cu un dosar penal pentru că avea permisul de conducere valabil

5

Un șofer din Piatra-Neamț care a avut permisul de conducere suspendat pentru o depășire neregulamentară efectuată în județul Harghita și care a depășit perioada de suspendare a început din nou să conducă dar… surpriză: la un control efectuat în trafic, polițistul i-a spus că figurează în continuare cu permisul suspendat și trebuie să-i facă dosar penal.

Inutil a încercat șoferul să explice că poate e o eroare din sistem sau cineva a uitat să opereze datele în calculator, polițistul nu a făcut verificări suplimentare ci a întocmit respectivul dosar penal. A doua zi, omul a adus dovada din care a reieșit faptul că avea permisul valabil – cei de la Harghita nu operaseră în baza de date dar au remediat pe loc problema.

Teoretic problemele omului ar fi trebuit să se termine aici numai că degeaba l-au scos cei de la Harghita din baza de date cu permise suspendate că a fost introdus din nou de cei de la Neamț care i-au întocmit dosarul penal. Și uite așa pietreanul cu drept de conducere umblă acum cu taxiul pe la instituții să i se dea înapoi dreptul de conducere sau o adeverință să poată conduce până la soluționarea dosarului penal întocmit pentru o faptă pe care nu a comis-o.

Deci atenție soferi care ați avut permisul de conducere suspendat: la terminarea perioadei de suspendare trebuie să vă prezentați la poliție și să va asigurați că ați fost scoși din baza de date cu permise suspendate. Dacă mizați pe faptul că vă scoate cineva de la poliție din acea listă, riscați să rămâneți fără drept de conducere și să vă alegeți și cu un dosar penal pentru care va trebui să umblați pe drumuri și să dovediți că cerul este albastru și apa este udă.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
5 Comentarii
 1. Nick spune

  Acel polițist care l-a „depistat” cu permisul „suspendat”, nu a greșit, au greșit cei de la HR. Oamenii au corectat, asta e, se poate greși! Problema este la cei care merg mai departe cu dosarul! Acel dosar nu mai are fundament. Probabil cei care instrumentează dosarul au terminat studiile la Dochia sau Negrești. Or fi fost ceva facultăți pe acolo și nu știm noi! Au multe facultăți, dar nu le au și pe cele ….mintale! Asemenea creaturi sunt puse sa aplice legea……din pacate

 2. Mihai Octavian spune

  Pentru depășiri neregulamentare ar trebui reținut permisul de conducere definitiv. Nu există circumstanțe atenuante pentru această faptă. Unul a depășit tot neregulamentar, a omorât trei oameni și acum doarme liniștit pe perna lui. Și avea și el un copil în mașină.

 3. stefan spune

  Ce-ar fi sa le faca si soferul plangere penala militienilor?Mi se pare ca se incadreaza la abuz in serviciu!

  1. Petru spune

   Aici la noi în tara… Trebuie să știm vorbi și ungurește… Cel puțin la Harghita… Eu cred ca e și ceva rasism la mijloc… Intenționat nu sa șters din bază de date.

  2. Victima spune

   Le-am făcut , aici este vorba de TALHARIE . Știu ce spun și am dovezi

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate