Grădini publice la Piatra-Neamț, din fonduri europene

3

Primarul Dragoș Chitic a semnat astăzi, 19 iulie, contractele de finanțare pentru încă doua proiecte europene care vor fi implementate în Piatra-Neamț în perioada următoare și vor fi finanțate în cadrul POR 2014-2020 în proporție de 98%, contribuția proprie fiind de doar 2 %. 
Este vorba despre două dintre cele trei grădini publice urbane care vor fi realizate în Piatra-Neamț din fonduri atrase de la Uniunea Europeană :

 • Realizarea unei grădini publice urbane în cartierul Speranța , învaloare de 410.793 euro;
 • Realizarea unei grădini publice urbane în cartierul Văleni, în valoare de 559.451 euro.

Dragoș Chitic: „Așa cum am mai precizat, atragerea de fonduri europene reprezintă o prioritate pentru municipalitatea pietreană și o soluție pentru dezvoltarea accelerată a orașului în următorii 3 ani. Sunt depuse până la această dată pentru finanțare un număr de 32 de proiecte dedicate municipiului Piatra-Neamț care însumează peste 92 milioane de euro. Dintre acestea 4 au fost deja aprobate, 12 au primit aviz favorabil în etapa de evaluare a eligibilității și tehnico-economică și sunt în faza de precontractare iar alte proiecte ,16 se află în faza de evaluare tehnico-financiară, la organismele competente. 

Mă voi bate pentru fiecare cent care poate fi adus în orașul nostru din fonduri europene. Vom continua să tratăm cu maximă seriozitate accesarea banilor europeni și în următoarea perioadă, pentru a atrage cât mai multe fonduri în Piatra-Neamț și pentru a implementa cu succes proiectele europene pregătite. Revin cu solicitarea adresată actualilor guvernanți de a trata cu responsabilitate gestionarea banilor europeni destinați autorităților locale pentru ca proiectele pregătite de primăriile care s-au preocupat să le realizeze și să le depună în termen să primească întreaga finanțare necesară.”

3 Comentarii
 1. Gradinaru Neculai spune

  Dar cei 2 km de șosea care leagă cartierul Speranța de oraș, când are de gând Primăria să o reabiliteze? Toată șoseaua este cu gropi,dâmburi, petice, fără trotuare, fără iluminat public, etc. Pe această șosea, 6 mașini una după alta, ne-am rupt mașinile pe timp de iarnă, trebuind să apelăm la tractare și la taxiuri, lăsând în acel loc periculos mașinile. Atunci am chemat și Poliția la fața locului. Nu s-a făcut nimic, doar a fost semnalizată groapa. Acum este la fel ! ATENȚIE ȘOFERI !

 2. alin spune

  Pentru cei din Gara Veche, pe cand un spatiu de joaca sau ceva…..

 3. Stefan spune

  Gradini la Speranta si in Valeni?!De ce nu in centru, d-le Chitic, pe unde mai este loc dupa ce ati dat autorizatii de constructie pentru toate monstruozitatile!!!Cine dracu’ va iesi la plimbare in parcul din Valeni?Iesiti dumneavoastra cu familia?!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate