Google va finanța cu 850.000 de euro trei proiecte jurnalistice din România

0

Google va finanța cu 850.000 de euro trei proiecte jurnalistice din România, prin Fondul de Inovare al Digital News Initiative.

Cele trei proiecte finanțate de Google sunt:

  • Rise Project — Corruption Pattern Reporting/CPR: Un nou suflu în ancheta jurnalistică;
  • Centrul pentru Jurnalism Independent de Investigatie (CRJI) — Liquid investigations;
  • Journalism Development Network (Organized Crime and Corruption Reporting Project) — O platformă „la cheie” pentru echipele de investigație.

Potrivit Agerpres, prin fondul de inovare al Digital News Initiative, Google  va acorda finanțări de 150 de milioane de euro, timp de trei ani, pentru a sprijini sectorul media din Europa și a oferi organizațiilor posibilitatea să încerce lucruri noi, să experimenteze și să inoveze în mediul digital.

Centrul pentru Jurnalism Independent de Investigație va primi 400.000 de euro pentru a dezvolta și testa un set de instrumente digitale open source, care să faciliteze colaborările în zona de investigație, care să permită analiza non-ierarhică de date, distribuirea, schimbul de informații și adnotarea reciprocă, oferind membrilor rețelei control granular și distribuit asupra datelor gestionate. Setul de instrumente va beneficia de securitate solidă, creată pentru a funcționa în sisteme federalizate sau rețele locale. Software-ul va putea rula pe orice server, însă prioritare vor fi dispozitivele portabile. Scopul este să furnizeze jurnaliștilor de investigație un mediu sigur și integrat, care să permită distribuirea și colaborarea fluidă pe proiecte jurnalistice.

Proiectul Journalism Development Network (Organized Crime and Corruption Reporting Project) — O platformă „la cheie” pentru echipele de investigație are ca scop accelerarea și simplificarea muncii reporterilor de investigație și diminuarea costurilor. Acesta se adresează redacțiilor mici sau echipelor de investigație reduse din cadrul unor publicații mari și va fi disponibilă atât ca serviciu pentru organizațiile media cu resurse limitate cât și ca soluție completă de documentare, care poate fi scalată.

Proiectul dezvoltat de Rise Project –  „Corruption Pattern Reporting/CPR: Un nou suflu în ancheta jurnalistică” va fi finanțat cu 50.000 euro, pentru a identifica tiparele locale de corupție, transformarea acestora în algoritmi de căutare, astfel încât să poată fi reutilizate pentru identificarea a noi cazuri de corupție, în alte locuri. Prin acest proiect Rise Project intenționează să sporească și să extindă eficiența investigațiilor în zona corupției și criminalității, cu ajutorul interacțiunii om-mașină.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate