Google Project Glass – un proiect menit sa aduca realitatea augmentativa in fata tuturor

0

Google Project Glass este un proiect la care lucreaza departamentul Google care se ocupa de tehnologii si concepte futuristice. Project Glass aduce in prim-plan realitatea augmentativa. Realitatea augmentativă este următorul nivel atunci când vine vorba de interacţiune între om şi mediul digital. În prezent majoritatea aplicaţiilor necesită un smartphone sau ochelari speciali pentru a avea acces la această tehnologie. Prototipul acestui gadget include o pereche de ochelari conectati la un sistem de operare Android, conexiuni 3G sau 4G, GPS si senzori.

Inspirat de ideea celor de la Google, un fan, Will Powell, a creat o aplicatie pe baza acestor ochelari inteligenti, care ofera posibilitatea de afisare a subtitrarii in timp real. Aplicatia ofera posibilitatea comunicarii intre persoane care vorbesc limbi diferite, fara a apela la un translator.
Hardware-ul folosit consta in cateva placi Raspberry Pi, un Vuzix Star 1200 si un microfon Jawbone. Semnalul audio captat de microfon este trimis catre un server care face traducerea utilizand API-ul Microsoft Translate urmand ca rezultatul sa fie afisat aproape in timp real.

Desigur, au aparut deja parodii pe aceasta tema.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate