Google, dat in judecata pentru a bloca niste fotografii

0

max-mosleycFostul sef al federatiei internationale de automobilism Max Mosley, a dat in judecata Firma Google sperand astfel sa obtina o decizie judecatoreasca prin care sa fie blocate niste fotografii surprinse de presa britanica in 2008 in care apare impreuna cu niste prostituate.

Actiunea lui Mosley se bazeaza pe mai multe decizii ale unor instante din Anglia si Franta, care au recunoscut incalcarea dreptului la viata privata prin difuzarea acelor imagini si au condamnat societatea News Group, editorul publicatiei News of the World, care le-a publicat.

In replica, reprezentantii Google considera cererea fostului presedinte al FIA o „aberatie juridica” care „poate incalca dreptul fundamental la libertatea de exprimare si de informare pe Internet”. Acestia au precizat ca intotdeauna au sters imaginile respective si adresele corespunzatoare atunci cand Mosley le-a cerut acest lucru, dar refuza sa intervina „in amonte” pentru a supraveghea, filtra si bloca fotografiile si filmele.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate