Google acuza Microsoft de lipsa de fair-play

0

Google a analizat motorul de cautare al Microsoft, Bing, si a emis acuzatia ca Bing urmareste cautarile efectuate de utilizatori in Google si site-urile alese de acestia din paginile de raspuns, pentru a utiliza aceste informatii in vederea imbunatatirii rezultatelor in Bing.  Google considera aceasta actiune a Microsoft drept o lipsa de fair-play, in contextul in care Microsoft isi imbunatateste motorul de cautare prin munca depusa de Google. Un reprezentant al Google care se ocupa cu algoritmul rezultatelor in motorul de cautare, Amit Singhal, afirma: „Mi-am petrecut intreaga cariera in conceperea unui motor de cautare foarte bun. Nu am nimic impotriva unui competitor care dezvolta un algoritm nou. Insa copierea nu inseamna inovatie in vocabularul meu.

Cei de la Microsoft au dezmintit acuzatia de copiere a rezultatelor Google, insa sustin ca utilizeaza peste 1000 de semnale diferite pentru a crea propriul algoritm de cautare pentru Bing.

Cu toate acestea cercetarile Google au descoperit faptul ca  URL-urile din rezultatele Google apareau in Bing pentru multiple cautari: cautari frecvente, rare sau neobisnuite, precum si cautari cu greseli de scriere. Rezultatele din Google si Bing au fost identice si in cazul in care s-au conceput peste 100 de cautari artificiale, cautari care nu se regasesc in comportamentul obisnuit  de cautare al utilizatorilor: de exemplu, “hiybbprqaq”. La cateva saptamani de la inceputul experimentului, rezultatele din Google au inceput sa apara in Bing, dupa cum reiese si din imagini.

Se pare ca Bing foloseste date din IE 8 si Bing Toolbar. Cei de la Google sustin ca rezultatele din Bing sunt o copie imperfecta a rezultatelor din Google si ar dori ca aceasta practica a Microsoft sa inceteze pentru ca aceasta competitie a motoarelor de cautare sa fie fair-play.

Gh.F.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate