Ghid pentru cumpărarea de noi anvelope 195 65 r15 – tot ce trebuie să știi

0

Sursa imagine – https://pixabay.com/photos/tires-workshop-mechanic-garage-4724225/

Achiziția de anvelope noi poate fi deseori o experiență destul de anevoioasă, poate chiar descurajantă pentru unii șoferi, indiferent de sezon. Ne confruntăm cu o gamă variată de mărci, de dimensiuni și de tipuri de anvelope din care trebuie să alegem. Tocmai de aceea, avem nevoie să cunoaștem informații utile, cu ajutorul cărora să facem alegerea corectă a anvelopelor pentru autovehiculul pe care îl conducem.

Înainte de a cumpăra anvelope vara 195 65 r15, trebuie să cunoaștem foarte bine răspunsuri la câteva întrebări, precum:

  • Are mașina mea într-adevăr nevoie de 195 65 r15?
  • Câți kilometri vor putea avea eficiență anvelopele alese?
  • Care este prețul pe care sunt dispus să îl plătesc pentru noi anvelope?
  • Trebuie să achiziționez un set întreg de anvelope?

Are mașina mea într-adevăr nevoie de anvelope 195 65 r15?

Fiecare autoturism are omologate anumite dimensiuni de anvelope. Acestea pot fi verificate în cartea tehnică a mașinii, fie citind informațiile aflate pe flancul anvelopei. Atenția trebuie acordată în primul rând la dimensiunile anvelopelor. În cazul anvelopelor 195 65 r15, lățimea anvelopei este de 195 mm, raportul de înălțime este de 65, iar diametrul anvelopei este de 15 inch. R-ul reprezintă construcția anvelopei, care este una radială, mai exact, cordurile din carcasa anvelopei sunt reprezentate la un unghi de 90 de grade de linia mediană a cercului anvelopei.

Așadar, atât timp cât în se regăsesc indicatorii de mai sus în cartea tehnică, pot fi achiziționate cauciucuri 195 65 r15.

Câți kilometri vor putea avea eficiență anvelopele alese?

Numărul de kilometri este influențat în primul rând de stilul de a șofa. Atunci când se circulă cu o viteză minimă, iar mașina nu este turată la maximum, anvelopele pot asigura o durată de viață mai mare. Un stil agresiv de a șofa va afecta, desigur, calitatea anvelopelor și, în timp, le va scădea eficiența. De asemenea, un alt factor de influență este reprezentat de drumurile pe care se șofează. Drumurile curate, asfaltate, fără gropi sunt mai ușor de parcurs, comparativ cu cele acoperite cu pietriș.

Fiecare model de anvelope are un indice de viteză, ce reprezintă viteza maximă pe care o permite o anvelopă. Sunt unele țări în care există prevederi legale asupra obligativității respectării indicelui de viteză. De aceea, se recomandă să luăm în calcul și acest aspect, atunci când alegem să achiziționăm cauciucuri.

Indiferent însă de prevederile legale cu privire la indicele de viteză, important este să nu depășim viteza legală de pe sectorul de drum pe care ne aflăm. Viteza cu care circulăm influențează și numărul de kilometri pe care îl putem parcurge, iar alături de starea drumurilor pe care circulăm, contribuie la durata de viață pe care o au aceste cauciucuri vară 165 65 r15.

Care este prețul pe care sunt dispus să îl plătesc pentru noi anvelope?

Prețul pe care suntem dispuși să îl plătim pentru a achiziționa cauciucuri 165 65 r15 poate diferi adesea de prețul lor real. De aceea, trebuie să luăm în calcul în stabilirea unui prag maxim de achiziție și calitatea produsului.

Dacă dorim cauciucuri de calitate, de la un brand consacrat, care să ne asigure o durată de viață mare și, mai mult decât atât, siguranță în trafic, atunci trebuie să fim mai deschiși în stabilirea pragului. Pe Anvelope – Discount găsim o gamă variată de cauciucuride la numeroși furnizori, premium, din segmentul de mijloc, cât și din segmentul de buget.

Trebuie să achiziționez un set întreg de anvelope?

Cu siguranță da. Atunci când schimbăm anvelopele este recomandat să cumpărăm un set întreg, format din 4 anvelope. Astfel vor asigura o mai bună autonomie și ne pot oferi o experiență a șofatului mai bună.

Un alt aspect care adesea nu este luat în calcul este dat de diametrul jantelor pe care se montează anvelopele. Dimensiunea pe care acestea o au se regăsește pe flancul anvelopelor, însă se poate regăsi și în cartea tehnică.

Spre exemplu, dacă în cartea tehnică dimensiunile omologate sunt 195 65 r15, avem nevoie de jante pe 15. Este important de ținut cont de acest aspect, întrucât dacă avem jante 15, nu putem monta anvelope alternative. Iar dacă dorim montarea unui alt tip de anvelope, cu un alt diametru, se recomandă și înlocuirea jantelor. Vezi toate modelele disponibile pe Anvelope Discount

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate