Generația TECH, programul de formare digitală pentru tineri continuă în Piatra Neamț cu o nouă poveste de angajabilitate de succes

0

Generația TECH, programul de formare digitală pentru tineri continuă în Piatra Neamț cu o nouă poveste de angajabilitate de succes. Vlad Butnaru, un tânăr explorer proaspăt absolvent Generația TECH din Piatra Neamț este acum parte din echipa companiei Anais Digital.

Generația TECH este singura platformă de formare digitală cu program de angajabilitate care oferă absolvenților acces la joburi în companiile IT în plină expansiune în România. Ca parte a modulului 2 din fiecare curs Generația TECH, tinerii se pot înscrie în programul de angajabilitate – un training special în care sunt ghidați cum să se pregătească pentru piața muncii. Echipa Generația TECH facilitează apoi interviuri de angajare pentru joburi sau internship-uri în rețeaua de companii locale partenere organizației Digital Nation. Până acum 35% dintre explorerii înscriși în programul de angajabilitate au obținut joburi după specializare.

Programul de angajabilitate a apărut ca o consecință firească de finalizare a programei parcurse de tineri, cu scopul de a-i ajută să pună în practică toate cunoștințele dobândite pe parcursul lunilor de pregătire. Generația TECH a contribuit la formarea a peste 1500 de tineri și adulți din România atât prin dezvoltarea competențelor IT, a celor digitale, cât și a aptitudinilor profesionale căutate de angajatorii de astăzi. Programul are ca obiectiv sprijinirea tinerilor și adulților în dezvoltarea competențelor digitale prin inițierea de proiecte care simulează un mediu real de lucru și se remarcă printr-o arhitectură de învățare 100% inovatoare.  

Vlad Butnaru, explorerul Generației TECH declară: Mai devreme sau mai târziu digitalizarea va fi o componentă esențială a vieților noastre, fie că vorbim de programe care ne ușurează munca și organizarea activităților de zi cu zi, sau de cele care ne asigură confortul personal. Încă de când am intrat în clasa a IX-a am îndrăgit informatica și am știut că acesta va fi viitorul meu. Am început să caut orice oportunitate de a învăța. Motivația de la care am plecat în momentul în care m-am înscris în programul Generația TECH a fost dorința puternică de a învăța să lucrez în programare. Îmi place să fac acest lucru de ceva timp, însă nu am găsit decât acum un program compact, asistat de profesioniști. În Generația TECH am avut mentori foarte bine pregătiți și disponibili mereu. Cea mai mare realizare a mea din timpul programului aș putea spune că a fost programul de angajabilitate, finalizarea acestuia fiind un moment cheie în evoluția mea. Comunitatea de învățare Generația TECH a avut o contribuție deosebit de importantă, ea fiind calea prin care am învățat majoritatea lucrurilor pe care le folosesc în munca actuală. Principalul obiectiv pe care îl am este acela de a învăța și de a acumula cât mai multe informații de actualitate din acest domeniu. Generația TECH are programe pentru toate nivelele de specializare dorite. Participarea constă doar într-o investiție de timp de 7-8 ore pe săptămână, un timp extrem de redus pentru recompensele pe care le va oferi în decursul timpului. Astfel sugerez tuturor celor interesați să participe în anul 2022 la programele Generației TECH și să nu rateze ocazia de a intra într-o comunitate absolut genială.

În completare, Radu Grigore, reprezentantul companiei angajatoare Anais Digital: După 15 ani în domeniu în care am căutat colegi în piață locală dar și europeană, pot confirma ce mai toată lumea din domeniu știe deja: în România există mult talent în IT. În plus, cred că oamenii ar trebui să aibă opțiunea să trăiască unde vor, oricine vrea să rămână în Neamț ar trebui să aibă șansa să o facă fără să sacrifice profesia. Marele avantaj al celor ce trec prin Generația TECH e că deja au demonstrat că vor. Cei ce ies în evidență în acest program au și destul de multe cunoștințe în domeniu. Absolvenții din generația TECH sunt printre cei cu cele mai mari șanse să considere IT-ul ușor. Pentru noi, valoarea cea mai mare a fost dată de siguranța că cei propuși vor și știu destule. Deși inițial urma să devină un asistent în domeniul analizei de business în IT, Vlad are personalitatea potrivită pentru a fi un programator desăvârșit, chiar un foarte bun arhitect IT în viitor. Așa că el a fost cooptat în mica echipa a unui nou startup ce lucrează la un produs destinat automatizărilor secure în browser. E un mediu perfect pentru Vlad: lucrează cu o varietate de tehnologii noi la limita de sus a tehnologiei, are acces la zeci de ani de experiență în echipă și are libertatea să aleagă când și cât lucrează. Vlad este încă elev, iar prima regulă a colaborării e “școala este pe primul loc”. Prin Generația TECH, am câștigat un coleg nou și multă energie pozitivă.

* * *

Despre Generația Tech

Generația TECH este programul național care produce schimbări la nivel local, acolo unde construiește comunități locale de învățare, digitalizare și dezvoltare. Generația Tech inspiră sau schimbă destine profesionale, în mijlocul unor comunități de susținere.


Generația TECH este răspunsul Digital Nation la nevoile de digitalizare ale României, o țară în care doar 29% din populație are competențe digitale de bază și doar 7% din populație a participat la un program de training sau educație continuă, ceea ce face ca țara noastră să fie pe ultimul loc în Europa în termen de index de digitalizare, conform raportului de țară McKinsey, Rise of the Digital Challengers (2019). Programul de specializare în IT&C Generația TECH a demarat în 2019 și a produs până în prezent peste 1.700 de noi specialiști în IT & digital din peste 20 de orașe din țară. Peste 90% dintre cursanții care au participat la atelierele de angajabilitate din cadrul programului au ajuns la cel puțin un interviu cu o companie tech după absolvire, iar 35% dintre aceștia au obținut chiar și primul lor job sau internship în IT, imediat după absolvirea cursurilor de formare. Printre partenerii locali care s-au implicat pană acum în susținerea programului: Primăria Municipiului Piatra Neamț și cele 17 licee partenere din localitate.


DIGITAL NATION

Digital Nation lucrează de peste 7 ani la digitalizarea forței de muncă din România. Eforturile organizației se îndreaptă către toate categoriile de public dornice de specializare sau reconversie în zona digitală, prin programele Generatia Tech, IMM in Online și Profesor in Online. Mai multe detalii puteți găsi la adresa digitalnation.ro și GeneratiaTech.ro.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate