General Energetic, energie verde cu iz de găinaț…

3

În urma unor sesizări primite la redacția ziarului nostru, ne-am deplasat în comuna Pîngărați, unde este în funcțiune o centrala de cogenerare energie electrică, pe bază de biomasă, General Energetic SA. Localnicii sunt nemulțumiți de mirosul fumului rezultat din arderea acelor deșeuri.

În materialul video, unul dintre localnici ne explica exact ce demersuri au făcut, unde și ce răspunsuri au primit.

Cei care locuiesc în vecinătatea acelei centrale spun că nu sunt singurii afectați de mirosul pestilențial, pentru că în localitățile  învecinate, Straja, Poiana, Oanțu mirosul se simte mai tare.

Cei intervievați menționează că nu își doresc închiderea acelei centrale, ci doar respectarea normelor de mediu.

Se aduc acuzații și celor de la Garda de Mediu, reclamanții spunând că aceștia nu îsi prea fac treaba.

Cristian M.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
3 Comentarii
  1. Serban sebastian spune

    Se pare ca aceasta firma a sabatorit a doua zi de Pasti prin munca. Ghiciti ce? Acelasi miros execrabil. Garda de mediu e la petrecere, nu?

  2. Serban sebastian spune

    Poate Garda de Mediu se sesizeaza si va face un control serios. Ce spuneti? Trebuie sa multumesc Ziar de Piatra Neamt pentru articol. Se pare ca italienii stiu sa citeasca in romana pt. ca centrala a stopat actiunile. Sau poate ca e Pastele.

  3. Gigel Frone spune

    Pai sa vedeti ce fum scoate noaptea si in special sambata si duminica (cand autoritatile dorm, sac !). Savinestiul era mic copil …. Italian care crede ca suntem neamuri de prosti si isi poate bate joc de romani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate