Gaură de 6,5 milioane euro la bugetul local din cauza întârzierii implementării proiectelor culoarelor de mobilitate din Piatra-Neamț

1

Contractele de finanțare pentru coridoarele de mobilitate din Piatra-Neamț sunt în valoare de 57,5 milioane lei. Aceștia sunt banii europeni primiți pentru aceste proiecte.

Deoarece primăria Piatra-Neamț s-a întins foarte mult cu implementarea acestor proiecte, suma contractată la final a fost de 90 milioane lei.

Așadar, în afară de banii europeni primiți, de la bugetul local se dau încă 32,5 milioane lei, adică aproximativ 6,5 milioane euro.

Aceste sume din bugetul local au fost recunoscute până la urmă de primarul municipiului Piatra-Neamț.

Din calculele făcute de noi, ținând cont de datele limite ale proiectelor și de faptul că primăria va deconta din bugetul local tot ce nu se realizează până la sfârșitul anului, estimăm că gaura dată bugetului local va fi de peste 10 milioane euro. Cu banii aceștia asfaltam singuri tot.

Cum s-a ajuns aici? Simplu. O fostă administrație PNL care a băgat sub preș toate problemele și a făcut proiecte europene parcă special concepute ca anumite firme să încaseze și apoi a venit o altă administrație PNL care, în loc să îndrepte greșelile celor dinainte, le-a continuat.

Deoarece administrația actuală a municipiului Piatra-Neamț s-a defectat de tot și face conferințe de presă la care nu vrea să răspundă la întrebări, dar după aceea comentează că noi dezinformăm, presupunem că ar vrea să spună că de fapt acești 10 milioane de euro nu sunt gaură la bugetul local cum zicem noi, ci o contribuție a primărie la dezvoltarea, emanciparea și binele pietrenilor.

Probabil neoficial sau mai voalat, vor zice și treaba cu PSD, de parcă PSD sau vreun ziar a semnat să se cumpere 700 de semafoare și stații de autrobuz la preț de apartament. Și mai mult ca sigur ar vrea unii de la primărie să vă transmită, dar nu prea știu cum să o facă, cum că noi vă manipulăm, vă mințim și orice s-ar face nouă nu ne convine.

Noi vă recomandăm să analizați bine informațiile pe care le primiți din orice sursă și vă promitem că revenim la acest subiect după ce se va face bilanțul actualei administrații locale, ocazie cu care vă vom spune cât v-au costat de fapt proiectele cu bani europeni.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Leo Taxil spune

    Încă o dovadă că PNL este de fapt PDL-revopsit, adică cel mai ticălos dintre toate partidele care au existat vreodată în România.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate