Gata! S-a făcut selecția de proiecte: Noul spital din Neamț va primi finanțare prin PNRR

5

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a prezentat, miercuri, 11 ianuarie, lista finală a celor 27 de spitale din România care vor beneficia de finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Cele 27 de obiective au fost selectate dintr-o listă mai extinsă, de 42 de spitale. Detalii despre această listă extinsă aici – click. Semnarea contractelor de finanțare ar urma să aibă loc la finalul lunii ianuarie – începutul lunii februarie. Prin această investiție se va asigura inclusiv dotarea spitalelor cu echipamente medicale și aparatură medicală. Obiectivele care vor beneficia de finanțare se află pentru două săptămâni în transparență decizională, după care proiectul urmează să fie aprobat. Data limită de implementare a proiectelor este 30 iunie 2026.

Vestea excelentă este aceea că proiectul președintelui CJ Neamț, Ionel Arsene, respectiv Construire sediu nou pentru Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, județul Neamț, cu funcțiuni și tehnologii inovative pentru protejarea climei și digitalizare va primi finanțare prin PNRR și se află pe lista celor 27 de obiective (poziția 9 în ordinea punctajelor) pentru care se va semna în curând contractul. Suma disponibilă prin PNRR pentru noul spital de la Neamț este de aproape 200 de milioane de euro (70%), cea mai mare finanțare care putea fi obținută și cea mai mare acordată prin PNRR pentru un nou spital în România.

Totodată, astăzi este una dintre cele mai rușinoase zile pentru cei de la PNL Neamț și jurnaliștii lor care nu numai că au spus încontinuu că Ionel Arsene minte și că nu se va finanța acest spital, ci au făcut tot posibilul să bage numai bețe în roate opunându-se la aproape tot ce a propus Ionel Arsene în Consiliul Județean legat de construcția noului spital. Iată că timpul a trecut și se arată din nou nemțenilor cine a încercat să-i manipuleze și cine le spunea adevărul.

Iată că Ionel Arsene și PSD nu doar că s-au ținut de promisiunea de a construi un spital nou și ultramodern la Neamț, ci au obținut și cea mai mare finanțare din România pentru un nou spital.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
5 Comentarii
 1. Stelian Alecu spune

  O initiativa benefica asteptam rezultatul , s-a modernizat strada Fermelor nu avem treceri de petoni nu avem trotuare nu sunt marcaje

 2. metaversu spune

  Ca sa putem avea acces cit mai repede in spital propun urmatoarea solutie: fiecarui locuitor al orasului sa i se dea o casca de realitate virtuala. In lumea reala nici intr-o suta de ani asa ceva nu va fi functional.

 3. doru spune

  Este o șansă pentru nemțeni de a avea un spital adevărat, probabil va rămâne problema calității profesionale si umane a resursei umane angajate.
  Pentru redacție:
  Se pare ca proiectul cu autostrada A7 face pași importanți înainte, iar proiectul A8 pare mort.
  Despre drumul expres spre Bacău ce se mai întâmplă ?
  Se poate face o ancheta jurnalistica despre aceste drumuri?
  Ar fi un subiect important, de mare interes pentru pietreni.

 4. Andone Ioan spune

  Felicitări! Este nevoie acută de o asemenea instituție sanitară modernă! Populația orașului o merită pe deplin! De fapt cine din conducerea județului este competent a putut observa riscurile infectării nosocomiale în clădirile spitalelor vechi! Trebuie recunoscut că și personalul medical deosebit de competent al orașului o merită!

 5. Emilian Barbu spune

  Altul ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate