Galerie foto impresionantă cu animalele eroine din Primul Război Mondial

1

Oamenii fac lucruri stupide, atât de stupide! Cu toate astea, există animale care le sunt alături de mii de ani. Câinii, de pildă, au fost domesticiți acum între 15 și 20 de mii de ani. Nu se știe când și e și greu să se știe, din moment ce scrisul (deci istoria) a fost inventat mult mai târziu.
De mii de ani, animalele ne sunt alături în toate prostiile pe care le facem. Nu ne judecă, nu ne privesc urât, nu încetează să aibă încredere în noi. E drept că nici nu le întreabă nimeni ce părere au.
Primul Război Mondial a fost cel mai îngrozitor conflict din istoria omenirii. Se estimează că au murit peste 20 de milioane de oameni și aproximativ la fel de multe animale. Pentru că a fost un război ”orb”, aproape fără avioane și fără radare, animalele au îndeplinit un rol crucial în ambele tabere. Dintre acestea, câinii, caii și porumbeii au fost cei mai importanți.
Există sute de povești cu porumbei, câini și cai (mulți dintre ei gradați și chiar decorați) care au salvat zeci de mii de vieți. La 100 de ani de la sacrificiul lor pentru un război oribil pe care nu ele, animalele, îl porniseră, prea puțini se gândesc și la ele. Noi ne gândim. Și le mulțumim publicând această colecție de poze magnifice. Știm că omul e o specie groaznică, dragele noastre. Cu puțin noroc, poate viitorul vă va oferi o planetă fără oameni, unde unele dintre voi (acelea pe care omul nu a reușit să le extermine, încă) ați putea s-o luați de la capăt.

Sursa

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. MARCEL spune

    BINE ! dar si in Cazul de fata Tot Prostia Omeneasca e cauza care a dus la introducerea unor animale ; caini , elefanti , cai , porumbei cu mesaje , Care Nu ar fi avut in mod Normal ce sa caute in acel Conflict pe care Nu Ele l au DECLANSAT !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate