„G.T Kirileanu” – Unirea Pricipatelor Române, sărbătorită specific – Cărți și expoziție tematică

0

Unirea, sărbătorită în mod specific la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț sărbătorește împlinirea a 162 de ani de la Unirea Principatelor Române prin disponibilizarea în format electronic a unui număr de 52 de cărți referitoare la acest eveniment, pe pagina de internet a bibliotecii, la adresa:

Cărțile, cele mai apropiate de data Unirii Principatelor existente în colecțiile bibliotecii și referitoare la acest subiect, pot fi consultate de oriunde există acces la internet, în formatul portabil pdf.

Totodată, în spațiul expozițional de la parterul Corpului A al bibliotecii este organizată o expoziție tematică de publicații.

Tot în cadrul activităților dedicate Unirii se înscrie și parteneriatul pe care Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț îl are în proiectul „Unirea face puterea!“, ediția a II-a, derulat de Asociația Culturală Star Piatra-Neamț. În cadrul acestuia, vineri, 22 decembrie 2021, de la ora 11:00, Tricolorul Călător – un drapel uriaș – va fi ridicat pe Turnul lui Ștefan cel Mare din Piatra-Neamț, după care va fi predat către reprezentanți ai județului Dâmbovița. Nu va lipsi celebra Horă a Unirii, care va înconjura Turnul lui Ștefan cel Mare.

De asemenea, Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț evocă Revoluția de la 1821 condusă de Tudor Vladimirescu și care începe cu Proclamația de la Padeș și Scrisoarea către Poartă „Cererile norodului românesc“ din 23 ianuarie/ 4 februarie 1821. Astfel, sunt disponibilizate alte 40 de cărți cu această temă, în format electronic, care pot fi găsite la adresa:

Ambele adrese de internet pot fi găsite și astfel: se intră pe site-ul bibliotecii: http://www.bibgtkneamt.ro, apoi în meniul „Catalog“, de unde se selectează, succesiv, „Căutare avansata“, „biblioteca digitală“, categorie = Unirea Principatelor sau Tudor Vladimirescu.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate