Fuziunea UNPR – PMP la Neamț – Obiective de partid și candidaturi la parlamentare

PMP Neamț a organizat o conferință de presă marți, 13 septembrie, la care au participat Laurențiu Dulamă – președinte PMP Neamț, Liviu Harbuz – primvicepreședinte PMP Neamț, Dorin Antăl – vicepreședinte PMP Neamț, Costache Lupu – vicepreședinte PMP Neamț și Ovidiu Niță – primarul comunei Borca.

Prima temă abordată în conferința de presă de către președintele PMP Neamț, Laurențiu Dulamă a fost finalizarea procesului de fuziune prin absorbție între UNPR și PMP, la nivelul PMP Neamț. Luni, 12 septembrie a avut loc conferința județeană a PMP Neamț unde s-a votat în unanimitate un Birou Județean interimar până după alegeri când se va alege o conducere stabilă. Fuziunea UNPR – PMP a condus la un partid compact numit în continuare Partidul Mișcarea Populară. La nivelul PMP Neamț sunt 6502 membri, fiind a treia forță politică la nivel județean. În ceea ce privește mandatele PMP Neamț există 2 consilieri județeni, 3 funcții de primar: Borca, Păstrăveni și Ștefan cel Mare, 6 viceprimari: Piatra-Neamț, Dumbrava Roșie, Gârcina, Dochia, Păstrăveni, Ștefan cel Mare, 75 de consilieri locali.

Candidați înscriși pe listele PMP la alegerile parlamentare

Camera Deputaţilor: Bighiu Silviu, Burlacu Ştefan, Călin Cătălin-Laurenţiu, Chelmuş Elena, Didilă Elena, Dulamă Laurenţiu-Cristinel, Harbuz Liviu, Ungurianu Cristian (sunt necesari 10 candidați)

Senat: Antăl Dorin, Tatomir Alina-Mihaela (sunt necesari 4 candidați + supleant)

Listele vor fi definitivate până pe 15 septembrie. Ordinea pe liste încă nu a fost stabilită. Pentru alegerile parlamentare PMP și-a propus un scor procentual din două cifre, având ca scop un prim ministru din rândul acestui partid.

Printre obiectivele pe termen scurt ale PMP se numără 4 priorități: educația, mediul, infrastructura și sănătatea. Programul PMP cuprinde o listă de obiective în acest sens, iar pe termen scurt în Neamț există următoarele propuneri: transport ecologic gratuit prin obținerea de subvenții de la CJ Neamț și diferențe de costuri suportate de primării, realizarea unui transport județean în comun integrattransport pentru elevi asigurat atât în comune, cât și în orașe pentru a fluidiza traficul în special în zonele urbane, măsuri de creștere a siguranței cetățeanului prin extinderea sistemului de supraveghere video, crearea unui centru de recuperare pentru persoane cu dizabilități, instituționalizarea și reintegrarea minorilor infractori, încurajarea producătorilor locali prin facilitarea accesului în piețe – expunerea gratuită a mărfii, dezvoltarea sistemului turistic și refacerea obiectivelor sociale pentru încurajarea tinerilor: refacerea poligonului,  crearea de parcuri cu specific sportiv pentru skateri, bicicliști și amatori de carturi.

pmp-neamt

P

 

- Apreciază pagina -

3 Comentarii
 1. Laria spune

  Domnule. a m
  La alegerile de la primarie au fost doar doi candidaţi ce aveau şanse mari ca sá devina primari
  Chitic şi Harbuz
  Deci alta opţiune nu am avut,lam ales pe Harbuz,vroiam totuşi o schimbare findca Chitic continua ceia ce a lasat dl Ştefan

 2. Maria spune

  Domnule Harbuz cînd aţi candidat la primarie vam dat votul eu si mai mulţi prieteni
  Dar acum cu formaţia din care faceţi parte imi pare rau NU
  Oameni lui Base nui mai votez în veci vecilor amin

  1. xx spune

   Ai grave probleme daca ai votat pe unul care injura ca la usa cortului mai rau ca Becali,mai bine stai acasa si vezi de cratite

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate