FRAUDĂ: Datele cardului unui bărbat din Piatra-Neamț, folosite pentru operațiuni financiare în Constanța – Polițiștii au descins la adresa cu pricina

0
Imagine cu caracter ilustrativ

La data de 1 iunie 2021, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale în colaborare cu Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au efectuat o percheziție domiciliară, în județul Constanța, în cadrul unui dosar penal de operaţiuni financiare în mod fraudulos. Un mandat de aducere a fost pus în executare.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada februarie – martie 2021, persoana bănuită, un bărbat de 34 de ani, din Constanța, prin folosirea fără drept a datelor de identificare ale cardului de debit ce aparținea unui bărbat de 60 de ani, din Piatra Neamț, ar fi efectuat patru tranzacții financiare on-line, neautorizate, în cuantum de 4.000 de lei.

Suma de bani existentă în cont ar fi fost utilizată, prin intermediul unor procesatori on-line, la achiziționarea de produse.

În urma percheziției, au fost ridicate mai multe telefoane mobile, cartele SIM și diferite medii de stocare.

Persoana în cauză a fost condusă la sediul Poliției, iar în baza probatoriului administrat, a fost reținută pentru 24 de ore, fiind cercetată sub aspectul comiterii infracțiunii de efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

În activități au fost angrenați și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Sursa: IPJ Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate