Frăţia evazioniştilor fiscali din Neamț

2

evazionistÎn timp ce noi ceilalți ne chinuim să achităm facturile restante, să ne plătim impozitele, să ne reeșalonăm creditele, să rămânem cu conturile neblocate și așa mai departe, alții au rezolvat demult problemele acestea nemaiplătind nimic la stat sau la furnizori, declarându-se insolvenți și devenind niște paraziți sociali a căror grijă este una singură: să nu aibă nimic pe numele lor ca statul să nu aibă ce să le ia. Ei bine, orice societate are paraziții ei, numai că la noi la Neamț unii dintre acești paraziți critică instituțiile care ”nu își fac treaba” și desigur ne învață pe noi, ceilalți cum e treaba cu viața…
De ceva timp, fiscul a început o luptă contra evaziunii fiscale. Cu bune, cu rele, excesul de zel manifestat de inspectorii ANAF a dus la ceva schimbări de mentalități și la o majorarea a gradului de fiscalizare cel puțin la nivelul micilor comercianți, căci la nivelul marilor evazioniști e ceva mai dificil de ajuns. La început controlează pe cei mici și amărâți, că așa e la români.
Culmea ipocriziei din presa nemțeană în ceea ce privește subiectele legate de evaziune constă în faptul că cei mai ”agresivi” jurnaliști sunt tocmai cei care nu plătesc nimic la stat, stau cu fundul pe insolvențe sau falimente și fac tot ce le stă în putință ca să nu aibă fiscul ce să le ia.
Desigur că e liber la criticat ANAF-ul și nu avem nimic cu libertatea de exprimare, doar că unii dintre noi îl criticăm din poziția din care plătim sume considerabile la stat în timp ce alții îl critică din poziția în care nu contribuie cu un leu, ba mai mult, sunt datori vânduți statului sau se zbat în insolvențe dubioase.
Nu pot decât să citez din primul ministru care spunea că există o ”frăție a evazioniștilor fiscali” din presă cu cei prinși de ANAF. Și cam așa stau lucrurile. Unii dintre cei din presă ne chinuim să plătim dări la stat, ne blochează fiscul conturile pentru câțiva lei, ne zbatem, întârzie salariile, suntem controlați și răscontrolați în timp ce alții jurnaliști, ziare sau televiziuni, ascunzându-se în spatele expresiei ”libertatea presei” nu dau nici un leu la stat, în schimb critică sistemul de dimineață până seara, copiii lor învață pe banii noștri, ei au asistență medicală și socială din banii noștri, au acces la justiție tot din banii noștri și cam toate serviciile pe care le primesc de la stat sunt din banii munciți de cei care plătim taxe și impozite de ne cocoșăm.
Cred că ar cam fi timpul ca înainte de a ne apuca noi să-i nominalizăm, cei care sunt niște paraziți sociali și nu își plătesc taxele și impozitele să nu ne mai învețe pe noi ceilalți cum e cu viața în comunitate și ce îndatoriri au instituțiile și cetățenii.

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. feraru marcel spune

    Eu cred ca „fratiile” ar trebui sa ne bucure…. In timp ce se despart nevestele de masculii lor, copii se cearta cu parintii iar fratii se omoara pt. o bucatica de pamant, baietii destepti, se unesc, sa prospere ! Bravos ! Noi, palmasii, vom ramane „carnea de tun” a ANAF-ului, „mieii” de belit pe tot parcursul anului ! Beeheehe….

  2. cititor 40 spune

    Numai in ziarul d-voastra mai citesti asemenea articole.Va felicit pt. curaj.Pana nu se ‘pune ‘ legea averilor ilicite in functie, nimic nu se intampla.Din cei 11 parlamentari, are careva curajul sa faca o interpelare, pe aceasta tema?Case noi, jeepuri,calatorii in afara,bogatie afisata ostentativ,firmele in faliment…..La puscarie! SUS PATRIA JOS MAFIA.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate