[FOTO] Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, marcată și la Piatra-Neamț

1

Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Alexandru Roşca” din Piatra-Neamţ a celebrat marți, 2 aprilie 2019 – Ziua Internațională a Conștientizării Autismului.

La eveniment au participat profesori  psihopedagogi, educatoare, profesori de psihopedagogie specială, logopezi, educatori, profesori itineranți, asistenți sociali, profesori ingineri și maiștri instructori, profesori de muzică, desen, religie și CFM din: Centrul Județean de Resurse și Asistență  Educațională Piatra-Neamț, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu Neamț, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Roman, Școala Profesională Specială „Ștefan Cel Mare”.

Programul  dedicat acestei zile a avut ca temă „Modalitațile de intervenție terpeutică de integrare școlară și socială a copiilor cu tulburări din spectrul autist”.

„Activitățile au debutat cu vizionarea piesei de teatru „Visătorul” la Teatrul Tineretului din Piatra-Neamț, au urmat prezentarea secvențelor de activitate didactică și terapeutică cu preșcolarii,   școlarii și elevii integrați în școlile de masă cu tulburări din spectrul autist; secvențe coordonate de către profesori psihopedagogi,  logopezi,  profesori  itineranți, profesori de psihopedagogie specială, profesori educatori, profesori de educație tehnologică  și profesori de educație fizică din cadrul Centrului nostru școlar,  precum și deosebita activitate organizată pe Platoul Curții Domnești: „Dragoste infinită – o nouă  viziune asupra  autismului”, activitate la care ne-am bucurat de participarea colaboratorilor și partenerilor noștri educaționali.”, a precizat prof. Irina Bălțătescu, directorul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Alexandru Roşca”.

Evenimentul a fost realizat cu sprijinul Primăriei Piatra-Neamț, conducerii, personalului adminstrativ și actorilor de la Teatrul Tineretului,  Inspectoratului  Școlar Județean Neamț-inspector de specialitate Meda lonela  Știrbu, Fundației „Univers  Plus”- președinte Cristian Ungurianu.

sursa foto: Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Alexandru Roşca”

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Valycha spune

    La cati AUTISTI ne conduc…. no comment!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate