(FOTO/VIDEO) Târgul dedicat câinilor fără stăpân din Piatra-Neamț a oferit o familie pentru 11 prieteni devotați

0

11 căței au primit astăzi o șansă la o familie în cadrul Târgului de adopții de căței fără stăpân din adăpostul public din Piatra-Neamț, administrat de SC Salubritas SA.

În intervalul 14.00-18.00, evenimentul s-a bucurat de o participare mare a trecătorilor, dar și a persoanelor interesate de adoptarea unui cățel. Cățeii dați spre adopție din adăpostul public sunt microcipați, sterilizați, vaccinați și deparazitați, iar adopția este gratuită.

Cei mici și cei mari care au venit la Târgul de adopții au putut interacționa cu blănoșii pe platoul de la Curtea Domnească și, de asemenea, au putut afla informații despre adăpostul din Piatra-Neamț, despre procedura de adopție și alte lucruri utile pentru posesorii de animale sau pentru cei care intenționează să adopte.

Un moment inedit a fost dat de participarea Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul IPJ Neamț ai cărui reprezentanți au distribuit pliante informative participanților la eveniment. De asemenea, voluntarii Asociațiilor Claudia Încă o Șansă și YOUth for Neamț (Ham Piatra-Neamț) au sprijinit organizatorii evenimentului prin plimbarea cățeilor, discuții informative cu copiii și adoptatorii și cu activități interactive pentru cei mici.

Partenerii evenimentului au fost Primăria Piatra-Neamț, CMI Urban, Biroul pentru Protecția Animalelor din cadrul IPJ Neamț, Asociația Claudia Încă o șansă, Asociatia YOUth for Neamt / Ham Piatra Neamț.

„Sper să putem repeta acțiunile măcar de 3-4 ori pe an. Doresc să mai încercăm un târg la sfârșitul lunii octombrie, dacă vremea ține cu noi. Sper să am și bugetul necesar.”, a declarat directorul Salubritas, Rareș Alexandru.

„Astăzi s-au adoptat în cadrul târgului de adopții 11 căței. A fost o interacțiune a câinilor din adăpostul public cu oameni care iubesc animalele, care își doresc să le ofere Încă o șansă. Primul pas spre conștientizare și normalitate. Sperăm ca în perioada ce urmează să fie cât mai mulți doritori. Și mai sperăm să mai organizăm un astfel de Târg în luna octombrie. Eu, personal, am vorbit cu fiecare persoană care a adoptat și au înțeles că este o responsabilitate pe termen lung, că un cățel nu e un bibelou, că are nevoi și necesități, la fel ca noi toți. Orice acțiune, oricât de mică e un pas spre schimbare. Mulțumim tuturor pentru susținere, pentru încurajări, pentru critici, pentru donații, pentru prezență.”, a transmis Claudia Filip, președinte al Asociației Claudia Încă o Șansă.

„Târgul de adopții de astăzi a fost primul pas către mult așteptata schimbare din oraș, primul pas către o viață mai bună pentru cățeii din adăpost. Îi mulțumim d-lui Alexandru Rareș, directorul Salubritas SA, și personalului adăpostului din Piatra-Neamț pentru deschidere și frumoasa organizare, mulțumim Poliției Animalelor pentru prezență și, totodată, mulțumim Asociației Claudia Încă o Șansă și voluntarei din Germania. Vă suntem recunoscători și să știți că azi ați făcut lumea lor mai bună, 11 au o familie datorită vouă. Felicitări! Mulțumim tuturor celor ce au ajutat la promovarea acestui eveniment prin distribuiri și… nu numai.”, a declarat Ștefania Timofte, președinte al Asociației YOUth for Neamț.

În adăpostul din Piatra-Neamț, situat pe strada Gheorghe Doja, nr. 58 alți 300 de căței așteaptă o familie. Așa cum am precizat, adopția este gratuită, trebuie doar să vreți să primiți un nou prieten devotat în casa voastră.

SC Salubritas SA administrează adăpostul de câini al Municipiului Piatra-Neamț, situat în Piatra-Neamț, pe str. Gheorghe Doja, nr. 58 , autorizat sanitar veterinar. Programul de vizitare la adăpost este: Luni-Vineri 10-18; Sâmbăta, duminica și în sărbători legale 8-12.

Mai multe informații despre cățeii din adăpost puteți găsi la următoarele linkuri:

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate