[FOTO//VIDEO] Incendiu la Mănăstirea Nechit

6

În această seară, clădirea destinată producerii de băuturi alcoolice de la Mănăstirea Nechit a luat foc, împreună cu linia de producție.

Focul s-a extins cu repeziciune, gălețile cu apă nefăcând față alcoolului în flăcări.

La sosirea pompierilor, clădirea destinată producției de alcool era cuprinsă în totalitate de flăcări.

Nu s-a mai putut salva nimic, totul limitându-se la stingerea incendiului.

UPDATE:

Joi, 25.07.2019, în jurul orei 21:38, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență „112”, despre producerea unui incendiu anexă în comuna Borlești, sat Nechit(M-rea Nechit).

La locul evenimentului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, fiind sprijiniți și de patru voluntari cu o autospecială de stingere din cadrul SVSU Roznov și Borlești.

Ca urmare a producerii incendiului, au ars anexa realizată din lemn cu suprafața de aproximativ 25 de metri pătrați și 0,5 metri cubi lemen de foc. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,depozitarea cenușei în apropierea materialelor combustibile”, informează ISU Neamț.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
6 Comentarii
 1. Mihaela spune

  Veniti intr-o zi de sămbătă la Sf Maslu si Moliftele Sf Vasile ,apoi trageti concluzia. Acolo se face tuică sau f multă rugăciune. Obştea de acolo se roagă neincetat. Păcat că se exagerează fără a cunoaste mai bine situatia. Aici poate fi interesul de a denigra mănăstirea ea fiind foarte vizitată de credinciosi din toată tara ori se doreste a vorbi cu părintii de acolo si nu reusesc pentru că ei au f multe preucupări( rugăciune , investitii, grija pentru fiecare crestin care ajunge acolo să mănance, să doarmă). Un loc binecuvintat de Dumnezeu are intotdeauna si incercări. Mergeți la mănăstire si trageti concluzia. Nu vă pripiti in a arunca cu noroi fără să cunoasteti. I-mi pare rău.

 2. Un cunoscator spune

  Terminati cu exagerarile,manastirea a avut un cazanel de tuica cum are orice gospodarie pentru cinstirea musafirilor care, stand la masa, doreau sa serveasca un paharel de tuica.

 3. Codrea spune

  Asta-i semn ca activitatea din acea cladire nu era placuta Domnului , chiar ma mir ca in manastire se putea face asa ceva ! „Casa Tatalui Meu e casa de rugaciune, nu pestera de talhari”, zicea Hristos, parca…

 4. Anonim spune

  Hotărâți-vă fețelor bisericești ori e mănăstire ori fabrică de băuturi alcoolice. Gândiți-vă că ăsta e un semn de la Dumnezeu

 5. Viorica popescu spune

  Biserica produce bauturi alcoolice ??!! Nu scrie in Scriptura ” sa nu va imbatati cu bauturi ametitoare ” ????

 6. Călugărul turmentat spune

  Pagubă-n ciuperci. O să facă o pauză, la băut tărie, taicii din Mănăstire, că doar nu fabricau în cazanul acela, generos de mare, apă de gură după Sfânta Liturghie sau ,Doamne ferește, Sfântul Mir!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate