[FOTO/VIDEO] Caz social -Tarcău

0

Cineva ar putea comenta pe marginea relatării de astăzi că are tentă politică, având în vedere că suntem în perioadă de campanie electorală. Vă pot asigura că nu.

Mă aflam întâmplător în apropirea locației, când am văzut oprind o mașină din care a coborât domnul Mircea Nistor, viceprimarul comunei Tarcău, însoțit de cei din cadrul serviciului de Asistență Socială al primăriei. Am întrebat un vecin ce s-a întâmplat și așa am aflat despre caz.

Un bărbat din satul Straja (Tarcău) este de mai mult timp suferind, imobilizat la pat, cu afecțiuni grave la plămâni, cu tensiune arterială oscilantă, arterită, cangrene la picioare, insuficiență respiratorie și depinde de aparat de oxigen pentru a putea supraviețui.

De ce am ținut să aduc în atenție acest caz? Simplu. Mi-a plăcut latura umană de care a dat dovadă domnul Nistor. Nimeni din acea familie, chiar dacă au probleme și le este greu financiar, nu a mers la primărie să ceară. Domnul viceprimar Nistor s-a autosesizat după o discuție cu un vecin care, ajungând la primărie cu o problemă personală, a adus în discuție acest caz.

A doua zi domnul Nistor a ajuns la familia în cauză pentru a vedea ce este de făcut. Ce am mai aflat este că domnul Mircea Nistor nu se află la prima „abatere” de acest gen, domnia sa implicându-se personal și în alte cazuri sociale, de multe ori ajutând din propriul buzunar, fără a mai implica primăria și hârțogăraia aferentă.

C.M.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate