[FOTO/VIDEO] 5 hectare de vegetație uscată incendiate după ce un grajd a luat foc în Scăricica

0

FOTO/VIDEO: ISU Neamț

Astăzi, în jurul orei 13.00, pompierii au intervenit la un incendiu izbucnit la un grajd și la o anexă gospodărească în comuna Alexandru cel Bun, sat Scăricica.

La locul evenimentului s-au deplasat inițial trei echipaje de pompieri militari, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra-Neamț.
În jurul orei 14.00, incendiul s-a extins și la vegetația uscată, cu posibilitatea de propagare la fondul forestier. La locul evenimentului s-au mai deplasat doi ofițeri și cinci subofițeri, cu o autospecială de serviciu, din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra-Neamț, fiind solicitați în sprijin și lucrători din cadrul Ocolului Silvic Vaduri. S-a mai deplasat la incendiul de la Scăricica și o autocisterna din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra-Neamț.

Forțe participante pentru localizarea și lichidarea incendiului (anexă și litiera de la fondul forestier) din zona Scăricica: 3 ofițeri, 19 subofițeri, 4 autospeciale de stingere, o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, două autoturisme de serviciu, 20 lucrători de la Ocolul silvic Vaduri și 6 voluntari din cadrul SVSU Alexandru cel Bun.

Forțele au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului de la fondul forestier cu pliciuri, rucsaci de stins incendii și motofierăstraie. Au ars o anexă și grajdul realizat din lemn cu învelitoare din draniță, pe o suprafață de cca. 100 metri pătrați, lemne de foc depozitate langa anexă, aproximativ 5 hectare litieră, vegetație și cioate uscate.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate