[FOTO] Un fragment de meteorit ar fi căzut ieri la prânz – Zgomot puternic, ca o explozie

2

Profesorul de fizică al Universității Al. I. Cuza din Iași, Silviu Gurlui a anunțat ieri pe pagina de facebook a domniei sale descoperirea unor fragmente provenite cel mai probabil de la un meteorit care ar fi căzut ieri în jurul orei 13.00 în județul Iași:

Se pare că avem un nou fragment (de meteorit, etc) căzut în Iași! Vedeți imaginea alăturată! Cu un an în urmă deasupra Iașului un meteorit se dezintegra la mare înălțime și a produs un zgomot puternic pe o rază de cel puțin 80 Km. Astăzi, se pare că s-a întimplat din nou!!!! La ora 13:15 la sud de Iași, s-a resimțit un zgomot puternic, caracteristic unei explozii mari. În perimetrul satului Ipatele, com Ipatele. Casele/clădirile nu ar fi vibrat atât de tare dar pe acoperișul unei case au fost recuperate bucăți de rocă „negricioase, una prezintă irizatii argintii, friabile” – după cum mi-a afirmat prietenul meu, Ciprian Ifteme, cel care le-a recuperat. Urmează să le preiau și să le investighez. După primele informații, ar rezulta că a fost din nou un meteorit, direcția de cădere ar fi fost Scânteia-Ipatele-Țibănești-Tansa/Voinești. Rog populația să menționeze ora și locul de unde a fost perceput zgomotul ca să reconstitui traiectoria și alte date de interes științific.

Sursa foto: digi24

Mai multe persoane au reacționat la postarea profesorului confirmând faptul că au auzit un zgomot puternic, caracteristic unei explozii. Se pare că un fenomen similar a avut loc acum un an, tot în județul Iași, atunci când dezintegrarea unui alt meteorit la o înălțime considerabilă a produs un zgomot extrem de puternic pe o rază de cel puțin 80 km.

Sursa: digi 24, Facebook (Silviu Gurlui).

telegram ziar piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. mickey999 spune

    Ah, il stiu pe meteoritul asta. Vine si pleaca cind vrea el si lasa pungi si sticle goale in urma
    🙂

  2. anca spune

    cauta casa lui toader dar s-a ratacit….data viitoare nu mai rateaza, a treia oara este cu noroc

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate