(FOTO) Transport cu taxiuri aeriene – un nou concept de mobilitate urbană

0
Foto: Aljazeera.com

Europa ar putea vedea primele taxiuri aeriene care vor intra în folosință începând din 2024, a declarat miercuri autoritatea de reglementare. Peste 12 firme europene au anunțat dezvoltări de vehicule Urban Air Mobility destinate utilizării pasagerilor sau pentru transporturi de marfă fără pilot, cum ar fi livrarea consumabilelor medicale.

Cred că utilizarea comercială a taxiurilor (aeriene) poate începe să aibă loc în 2024 sau 2025, a declarat Patrick Ky, director executiv al Agenției pentru Siguranță Aviațională a Uniunii Europene (EASA), citat de Reuters.

EASA (n.r European Aviation Safety Agency) a citat cifre care sugerează o piață de 4,2 miliarde de euro în Europa până în anul 2030, creând astfel nu mai puțin de 90.000 de locuri de muncă. Aproximativ 31% din piața globală a noii tehnologii ar avea sediul în Europa.

Startupul german Volocopter și susținătorii altor proiecte precum Aeroporturile de Paris speră să demonstreze tehnologia la timp pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Cât de repede vor intra în circulație aceste vehicule va depinde de aprobările operaționale care examinează atât beneficiile cât și potențialele riscuri. EASA se concentrează pe proiecte care implică vehicule pilotate pentru pasageri și drone nepilotate pentru livrările de marfă. Vehiculele complet autonome sunt încă la câțiva ani distanță, a precizat Ky.

Se presupune că aceste taxiuri vor fi alimentate electric, capabile să decoleze și să aterizeze vertical.

Mai multe detalii în presa internațională AICI și AICI.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate