(FOTO) Primarul Dragoș Chitic, în teren pentru a verifica impactul măsurilor de relaxare în câteva dintre zonele de servicii publice

1

Începând de astăzi, 15 mai, odată cu încheierea stării de urgență, s-au eliminat restricțiile de circulație a persoanelor în interiorul localităților și se reiau, în condiții speciale, activitățile cu publicul derulate de municipalitatea pietreană.

În acest context, primarul Dragoș Chitic s-a deplasat astăzi în teren pentru a verifica modulul în care sunt implementate și respectate măsurile stabilite pentru prevenirea infectării populației, precum si impactul masurilor de relaxare  în câteva dintre zonele de servicii publice, respectiv sediul Primariei Piatra-Neamț, sediul Direcției de Taxe și Impozite, Evidența Persoanei, clădirea Forum Center, transportul public de persoane. De asemenea, a vizitat și două  dintre zonele publice de agrement redeschise de astăzi, Parcul Central și Ștrandul Municipal, pentru a analiza impactul deciziei și riscurile care ar putea apărea în urma redeschiderii pentru public.

Măsurile aplicate pentru desfășurarea  activității primăriei, direcțiilor și serviciilor subordonate, începând cu data de 15 mai 2020, sunt următoarele:

-Toate sectoarele de activitate ale primăriei și direcțiilor subordonate au fost dotate cu dispozitive electronice pentru citirea temperaturii corpului. Astfel, tot personalul angajat este termometrizat înaintea începerii programului de lucru. De asemenea, toți cetățenii care accesează serviciile primăriei sunt termometrizați.

-Toți angajații vor respecta măsurile de protecție obligatorii, stabilite  împotriva infectării cu noul coronavirus. Purtarea măștii de protecție, distanța de minin 2metri între birouri, folosirea de dezinfectant, spălarea mâinilor ori de cate ori este necesar, dezinfectarea periodic a suprafețelor de lucru, aerisirea periodică a încăperilor în care își desfășoară activitatea, decalarea programului de lucru sunt măsuri decise pentru toți salariații primăriei pietrene, inclusiv angajații din direcțiile subordonate.

Alte măsuri de protecție stabilite la nivelul primăriei și direcțiilor subordonate:

-Se limitează numărul de persoane care au acces simultan în birourile de lucru cu publicul la un număr maxim  egal cu numărul de ghișee funcționale la acel moment. La Biroul Relatii cu Publicul (camera 20) va fi permis accesul a maxim patru persoane simultan la ghișeele pentru relații și a unei persoane la ghișeul pentru taxe și impozite. Cetățenii care accesează birourile de relații cu publicul vor purta obligatoriu măști de protecție, vor fi termometrizate și își vor dezinfecta mâinile.

Dragoș Chitic: „Prevenirea infectării populației și ajutorarea persoanelor vulnerabile rămân priorități ale administrației pietrene și în perioada următoare. Odată cu relaxarea măsurilor privind libera circulație, a crescut numărul de persoane care acceseaza serviciile publice, spațiile comerciale, zonele de agrement și mijloacele de transport în comun. Sănătatea și siguranța pietrenilor este foarte importantă pentru mine, ca primar, și tocmai din acest motiv, în toate spațiile destinate publicului aflate în proprietatea municipalității am aplicat  măsuri speciale de protecție împotriva infectării cu noul coronavirus. Solicit tuturor instituțiilor publice din Municipiul Piatra-Neamț care desfășoară activități cu publicul, societăților furnizoare de servicii publice,  precum și agenților economici să respecte deciziile autorităților și măsurile obligatorii pentru a preveni infectarea populației. Adresez și populației rugămintea de a conștientiza că este foarte important să continuăm să fim responsabili și să respectăm deciziile luate de autorități. Prevenirea și limitarea infectării cu noul coronavirus va depinde în continuare, cel mai mult, de fiecare dintre noi. Multă sănătate tuturor!”

  • Primăria municipiului Piatra-Neamț, comunicat de presă
telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Florin spune

    Domnule Iosub, potrivit noilor reglementări intrate în vigoare pe perioada stării de alertă, deplasările în localitatea de domiciliu și în zonele metropolitane pe perioada stării de alertă nu vor necesita completarea declarației pe proprie răspundere. Din cate stiu este constituita zona metropolitana Piatra Neamt incepand cu 15 noiembrie 2019, cand a fost semnat actul constitutiv al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Piatra-Neamț ( Piatra-Neamț, Alexandru cel Bun, Bicaz, Bodești, Gârcina, Războieni și Tarcău;
    https://www.administratie.ro/sapte-primari-au-semnat-constituirea-zonei-metropolitane-piatra-neamt/).
    Puteti solicita Primariei Piatra Neamt sa va puna la dispozitie actul constitututiv in baza legii liberului acces la informatiile de interes public si in masura in care acest act constitutiv reprezinta o informatie de interes public sa postati pe site ziarpiatraneamt continutul acestui act constitutiv ? Multumesc. Florin

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate