(FOTO) Polițiștii locali, controale în autobuze/Prins fără bilet, nevoit să achite suprataxa

2

Polițiștii Biroului Ordine Publică din cadrul Poliției Locale Piatra-Neamț, împreună cu reprezentanți ai S.C. Troleibuzul S.A., au organizat și desfășurat o acțiune specifică pentru combaterea și prevenirea faptelor antisociale și menținerea unui climat civic și de ordine și liniște publică în mijloacele de transport în comun, vineri, 29 noiembrie 2019, între orele 14.00 – 18.00.

Au fost controlate 14 autobuze, pe traseele Gară – Dumbrava Roșie, Gară – Roznov/Slobozia/Izvoare, Dărmănești – Roznov/Cuiejdi/Chintinici, Mănăstirea Bistrița – Școlile Normale și s-au aplicat 3 sancțiuni contravenționale (avertismente). De asemenea, un călător care a fost depistat fără bilet pe traseul Gară – Chintinici a fost nevoit să achite pe loc suprataxa în valoare de 45 de lei.

Astfel de acțiuni vor continua și în următoarea perioadă având în vedere faptul că tot mai multe persoane manifestă un comportament inadecvat în momentul în care călătoresc cu mijloacele de transport public sau evită să achiziționeze bilete de călătorie.”, transmite Poliția Locală Piatra-Neamț.

Nerespectarea art. 6, lit.f și lit. e (”Cetățenilor care folosesc autobuze, troleibuze și alte mijloace de transport în comun, le este interzis să: călătorească fără bilet, abonament sau legitimație adecvată mijlocului de transport folosit; la cererea organelor de control sunt obligați să prezinte actul de identitate și legitimația de călătorie; le este interzis să cerșească, să cânte, să provoace zgomote puternice, să adreseze injurii la adresa călătorilor, controlorilor și personalului de deservire al mijloacelor de transport în comun”) – HCL 7/2010 – Regulamentul privind buna gospodărire, întreținere, curățenie și estetică în municipiul Piatra-Neamț – se sancționează contravențional cu amenzi cuprinse între 300 și 500 de lei.

arsene

cuc
2 Comentarii
  1. Luminița spune

    In sfarsit isi stiu rostul astea de la poliția locală cu pretentii de poliție din cadrul MAI sau de jandarmi militari.asta va este locul.

  2. Călător spune

    Da autobuzele s-au control
    at?? Respectă ele condiții de transport?? Nu mai zic de șoferi

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate