(FOTO) O nouă casă de tip familial a fost inaugurată în județul Neamț

1

Marți, 27 august, în localitatea Roznov (strada Tineretului, nr. 695)  fost inaugurată cea de-a doua casă de tip familial din județul Neamț.

Fundația Hope and Home for Childrens și Holcim România, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DAGSPC Neamț) au inagurat casa de tip familial „Felix”, dezvoltată în cadrul procesului de închidere a Centrului de Plasament „Elena Doamna”.

În noua casă s-au mutat 12 copii și tineri (6 fete și 6 băieți) cu vârste cuprinse între 12 și 20 de ani, proveniți din instituția care urmează a fi închisă în cursul anului 2020.

Hope and Home for Childrens a început procesul de închidere a orfelinatelor în județul Neamț în anul 2014, în parteneriat cu DAGSPC Neamț, în baza unui protocol de colaborare care urmărește reformarea fundamentală a sistemului de protecțiea copilului din județ. Procesul de închidere a Centrului de Plasament „Elena Doamna” a început în septembrie 2016, prin parteneriatul încheiat între Hope and Home for Childrens, DAGSPC Neamț și Consiliul Județean Neamț. În momentul semnării parteneriatului, în centru se aflau 108 copii și tineri.

Prima casă de tip familial – „Casa Felicia” a fost inaugurată în mai 2019, la Piatra-Neamț. Construcția casei „Felix” – cea de-a doua casă de tip familial, a demarat în anul 2018, în contextul parteneriatului dintre Hope and Home for Childrens și Holcim România, pe un teren pus la dispoziție de Consiliul Județean Neamț.

Evenimentul de inaugurare a avut loc în prezența președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a reprezentanților Hope and Home for Childrens și Holcim România și a directorului general DGASPC Neamț, Cristina Păvăluță.

Este al doilea proiect dus la bun sfârșit de Consiliul Județean Neamț și Hope and Home. Consiliul Județean va susține mereu astfel de inițiative. Este obligația noastră să participăm la astfel de proiecte prin care copiii instituționalizați să aibă parte de condiții ca acasă. Încercăm să aduce normalitate în viața copiilor din instituțiile de ocrotire”, a declarat Ionel Arsene, președintele CJ Neamț.

 „Obiectul nostru este de a oferi un cadru și un mediu de viață ca acești copii să se poată dezvolta cât mai armonios. Mă bucur că am reușit să dăm în folosință cea de-a doua casă. Următoarele vor fi în Săvinești și Târgu Neamț. Mulțumesc HHC România, finanțatorilor și Consiliului Județean Neamț!” , a precizat Cristina Păvăluță, directorul DGASPC Neamț.

Sunt aici pentru a marca și ne a bucura de o nouă intrare în normalitate pentru încă un grup de 12 de copii și tineri din Centrul de Plasament „Elena Doamna” din Piatra-Neamț.  Fondurile pentru casa „Felix” au fost adunate în cadrul «Construiește o casă, dăruiește o acasă!», derulată de Holcim România, în beneficiul Hope and Homes for Children. Mulțumim Holcim România! Mulțumim Jysk România pentru decorarea casei, Consiliului Județean Neamț și DGASPC Neamț!”, a menționat Anamaria Vid-Pop, reprezentant Hope and Homes for Children România.

Suntem onorați că am putut face din acest proiect și că am făcut posibilă reamenajarea acestei case, care a devenit un cămin pentru copii.”, a punctat Alina Cristea, reprezentant Holcim România.

Momentul oficial al inaugurării a fost urmat de o slujbă de sfințire a casei, dar și de surprize care au fost pe placul copiilor.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Gradinaru Neculai spune

    Felicitări celor care au contribuit la construirea acestei case de tip familial pentru protejarea acestor tineri și integrarea lor în societate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate