[FOTO] Ia și catrința din Neamț au triumfat la Carnavalul din Viterbo, Italia

0

În urma invitației Comitetului de organizare a Carnavalului din Viterbo adresată comunității româneşti din Italia, Asociația româno-italiană Propatria și filiala Alianța Românilor-Viterbo (reprezentată de d-na Gianina Andrei, originară din județul Neamț) au răspuns pozitiv acestei inițiative.

Astfel un grup reprezentativ a fost prezent în datele de desfășurare ale Carnavalului (15, 22 februarie), alături de alte numeroase grupuri tematice și care alegorice, într-o mare sărbătoare a orașului.

„Bucuroși pentru participarea la a treia ediție a Carnavalului din Viterbo, unde am defilat în centrul orașului împreună cu sute de persoane. Măștile noastre au fost printre cele mai apreciate, mai ales ținând cont de originalitatea lor, de materialele exclusiv biologice și naturale din care sunt confecționate și de întrebuințarea lor în ritualuri păgâne pe teritoriul actual al României încă de acum mii de ani! La Carnavalul din Viterbo, Italia, au triumfat atât măștile din Vrancea, comuna Tulnici, cât și ia și catrința din Neamț. Sunt originară din comuna Ștefan cel Mare. Costumele populare sunt chiar din Ștefan cel Mare, de la Casa de meșteșugari Vasile și Elena Ciocârlan, împreună cu Timofte Constantin, cel care a înființat Grupul „Floricica din Șerbesti”, ne-a declarat Gianina Andrei.

Carnevale Viterbese este un eveniment care are loc în fiecare an la Viterbo, localitate la nord de Roma unde există o comunitate românească numeroasă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate