(FOTO) „Galeria meseriilor”, eveniment în atenția elevilor claselor a VIII-a, s-a deschis oficial

0

Inspectoratul Școlar Neamț, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Neamț, organizează în această perioadă la Piatra-Neamț, Roman și Tg. Neamț acțiunea „Galeria meseriilor”.

Activitatea „Galeria meseriilor” are ca principal scop atragerea elevilor de gimnaziu spre școlile profesionale și liceele tehnologice .

În acest sens, elevilor claselor a VIII-a le-au fost pregătite atelierele tematice, de unde vor avea ocazia să afle detalii despre oferta educațională a liceelor tehnologice și școlilor profesionale din județul Neamț pentru anul 2020-2021.

Evenimentul de deschidere de la Piatra-Neamț a avut loc marți, 25 februarie, în sala expozițională a CCI Neamț din b-dul Republicii.

Au participat reprezentanți ai autorităților locale, agenți economici, parteneri educaționali, absolvenți ai clasei a VIII-a, și profesori.

Activitatea „Galeria meseriilor” face parte dintr-un calendar pe care l-am transmis și la Ministerul Educație Naționale, ce cuprinde activități dedicate „Zilei Naționale a Meseriei”. Ne-am gândit la acest format deoarece este un bun prilej de contact direct a absolvenților de gimnaziu cu cei care pregătesc copii pentru a deveni buni meseriași, cu un nivel de calificare ridicat.”, a transmis inspectorul școlar general al ISJ Neamț, prof. Mihai Obreja.

Sunt încântat să particip la un eveniment pe care mi-l doream, să stăm în același spațiu, la aceeași masă, factorii de decizie pentru rezolvarea unor probleme care există la nivel național. Cred că este cel mai important lucru în obținerea unor soluții (…) Să adaptăm învățământul românesc la cererea de forță de muncă existentă pe piață (…) Vreau să mulțumesc Inspectoratului Școlar Neamț, Camerei de Comerț și Industrie Neamț., dar și firmelor interesate a sprijini realizarea unui învățământ care să ofere forță de muncă calificată, adaptată la cerințele pieței.” , a precizat primarul Dragoș Chitic.

Din datele pe care le am, în județul Neamț sunt patru clase sub forma învățământului dual (două în Piatra-Neamț, una în Roman și una în Bicaz), care presupune o colaborare eficientă între mediul privat, mediul educațional, părinți și copii. Prin această componentă duală, mediul privat și cel educațional trebuie să conlucreze foarte bine. Astfel, putem ajunge într-o zonă foarte bună, să absorbim de pe băncile școlii pe acei tineri care au terminat un liceu tehnologic și care după aia se regăsesc într-o formă de lucru imediată, într-o fabrică, uzină sau o societate privată cu potențial.”, a menționat prefectul George Lazăr.

În urma întâlnirilor pe care noi le avem frecvent cu agenții economici pe diverse domenii de activitate, principala problemă sesizată este lipsa forței de muncă, mai ales cea calificată. Din acest motiv susținem școlile profesionale și învățământul dual.”, a punctat Mihai Caravan, reprezentat al Camerei de Comerț Industrie Neamț.

La acțiunea desfășurată în sala expozițională a CCI Neamț, perioada 25-28 februarie, participă Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu”, Liceul Economic „Alexandru Ioan Cuza”, Colegiul Tehnic Forestier, Colegiul Tehnic de Transporturi, Colegiul Tehnologic „Spiru Haret”, Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida, Liceul „Gh. Ruset Roznoveanu” Roznov și Liceul „Carol I” Bicaz.

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate