[FOTO]: Efectele ploii de ieri – zeci de gospodării inundate în Neamț

0

În urma manifestarii fenomenelor meteorologice periculoase, pe fondul avertizării COD PORTOCALIU, ieri, 18 iunie, pompierii militari nemțeni alături de membrii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență și de cetățeni au acționat în sprijinul populației pentru evacuarea apei din gospodării astfel:

  • 1 misiune evacuare apă din 3 gospodării (3 curți) și 2 podețe în municipiul Piatra Neamț. A intervenit Detașamentul de Pompieri Piatra Neamț cu 8 subofițeri, 1 autospecială de stingere cu apă și spumă, 1 autospecială complexă de intervenție și 2 motopompe.
  • 1 misiune evacuare apă din 14 gospodării (14 curți și 3 beci) în loc Căciulești com. Girov. A intervenit Detașamentul de Pompieri Piatra Neamț cu 3 ofițeri, 8 subofițeri, 3 autoturisme de serviciu și 3 motopompe.
  • 1 misiune evacuare apă dintr-o gospodărie (1 curte și o anexă) în loc Borlești. A intervenit Detașamentul de Pompieri Piatra Neamț cu 5 subofițeri, 1 autospecială de lucru cu apă și spumă, 1 autoturism de serviciu și 2 motopompe.
  • 1 misiune îndepărtare aluviuni de pe carosabil pe DN 17B în loc. Dreptu com. Poiana Teiului. A intervenit Garda nr. II de intervenție Poiana Teiului cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și 5 subofițeri, SDN Neamț și SVSU Poiana Teiului.
  • 1 misiune evacuare apă din gospodării și decolmatare șanțuri și podețe în sat Căciulești, comuna Girov. A intervenit SVSU Girov cu 2 motopompe și 1 buldoexcavator
  • 1 misiune evacuare apă dintr-o gospodărie în orașul Roznov. A intervenit SVSU Roznov cu autospeciala din dotare.
  • 1 misiune evacuare apă din gospodării și decolmatare șanțuri și podețe în com. Rediu. A intervenit SVSU Rediu.
  • 1 misiune evacuare apă dintr-o gospodărie în loc. Vădurele com. Cândești. A intervenit SVSU Cândești cu autospeciala din dotare.

L aora transmiterii raportului operativ nu sunt consumatori nealimentați.

Foto: ziarpiatraneamt.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate