(FOTO) Doi ursuleți slăbiți și deshidratați, salvați la timp și preluați de singurul centru dedicat puilor orfani, la aprox. 120 km de Neamț

4
Foto: captură video

O poveste emoționantă cu un final fericit – având în vedere situația – a fost postată pe pagina de Facebook a Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva. Doi puiuți de urs slăbiți și deshidratați, aflați în în zona Cheile Dambovicioarei, Parcul Național Piatra Craiului, au fost salvați și transportați ulterior la Bear Again Rehabilitation Center for Orphan Bears, singurul centru din Romania dedicat puilor orfani de urs și al cărui scop final este reintroducerea lor în mediul natural.

Iată povestea, pe scurt:

Un turist a semnalat la 112 prezența a doi pui de urs în zonă. Imediat au intervenit rangerii de la Parcul Național Piatra Craiului împreună cu un reprezentant de la Garda de Mediu Argeș și Jandarmii de la Postul Montan Rucăr. Întrucât în zonă nu a fost semnalată prezenta ursoaicei, iar unul dintre pui părea să fie foarte slăbit, s-a luat decizia capturării acestora și transportarea lor la un cabinet veterinar pentru a fi evaluați și stabilizați.

Din informațiile oferite de medicul care i-a tratat, puii de urs erau deshidratați și slăbiți, deci probabil erau despărțiți de ursoaica de câteva zile. Puii de urs au fost preluați apoi de specialiștii de la Bear Again Rehabilitation Center for Orphan Bears din Harghita, singurul centru din Romania dedicat puilor orfani de urs și al cărui scop final este reintroducerea lor în mediul natural.

Credit video- Laviniu Terciu, ranger la Administrația Parcului Național Piatra Craiului.

Video de la intervenția de salvare, AICI – CLICK.

Felicitări tuturor celor implicați!

telegram ziar piatra neamt
Citește și
4 Comentarii
 1. Stefan spune

  Printul de Lichtenstein e si el un cocalar care o face pe vanatorul!Adevaratii mafiot sunt cei din Ministerul Mediului!Ati vazut ca seful asociatiei de vanatoare care a organizat „recoltarea” lui Arthur este unchiul ministrului Mediului?!

  1. Min spune

   Au doar acelasi prenume,nu sunt rude.
   Dar da,mafia e mare!

 2. Min spune

  Mda. Ii reabilitam si ii punem pe picioare sa aiba printii straini ce sa vaneze. Biete suflete fara vina.

 3. VIO spune

  pregatitii pentru print ca vine cand sunt adulti.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate