(FOTO) Depozitări ilegale de deșeuri într-o comună din Neamț

0

O echipă de comisarii de mediu din Neamț, în urma unei sesizări referitoare la existența unei depozitări ilegale de deșeuri pe raza comunei Dobreni, s-au deplasat pe teren pentru verificări.

Aspectele sesizate s-au confirmat, respectiv in locatia situata in comuna Dobreni, la cca. 20-40 m de DN 15 C, in imediata vecinatate a paraului Almas pe malul drept, s-a constatat depozitarea/abandonarea de deseuri menajere municipale amestecate, deseuri din demolari/constructii, deseuri zootehnice-dejectii, deseuri vegetale, anvelope uzate, deseuri de echipamente electrice si electrocasnice, deseuri periculoase (resturi de placi din azbociment).”, transmite Garda de Mediu Neamț.

Pentru neconformitatile constatate, Autoritatea Administrației Publice Locale Dobreni a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 15.000 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr.211/2011 privind regimul deșeurilor, respectiv pentru că nu a asigurat colectarea separată, transportul, neutralizarea, valorificarea şi eliminarea finală a deşeurilor, inclusiv a deşeurilor menajere periculoase de pe raza de administrare.

În sarcina Autoritătii Administrației Publice Locale Dobreni au fost dispuse măsuri cu termen care vizează :

– colectarea separată si îndepartarea, transportul si eliminarea tuturor cantităților de deseuri abandonate si depozitate neconform, din locatiile identificate, iar suprafetele de teren vor fi salubrizate.

– colectarea separată a deseurlor periculoase (resturi de plăci din azbociment) si predarea acestora unui agent economic autorizat, in vederea eliminarii.

Formularul de expediție si transport deșeuri periculoase va fi transmis la Garda Națională de Mediu-Comisariatul Județean Neamț.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate