(FOTO) Curățenie de primăvară/A dat foc deșeurilor pe care le-a depozitat ilegal

1

Polițiștii locali ai Compartimentului Protecția Mediului – Poliția Locală Piatra-Neamț au demarat o acțiune de monitorizare a modului în care se respectă prevederile Regulamentului de întreținere, curățenie și estetică în municipiul Piatra-Neamț, pe ambele maluri ale pârâului Cuiejdi, în cadrul debutului campaniei de curățenie de primăvară.

Astfel, în urma verificărilor efectuate în data de 05.03.2020, s-a constatat că V.S., din Piatra-Neamț, a dat foc la deșeurile (poliestiren, resturi vegetale, textile) pe care anterior le depozitase ilegal, pe malul pârâului Cuiejdi, în zona străzii Subdărmănești. Aceasta a fost sancționată contravențional, cu amendă în valoare de 1000 de lei, pentru nerespectarea art. 2, pct. ”a” din HCL 7/2010 (”este interzisă aruncarea sau depozitarea pe străzi, parcuri, terenuri virane, malurile râurilor, în alte locuri publice a gunoaielor menajere sau a altor reziduuri și gunoaie de orice fel precum: resturi de materiale, alimente, hârtii, fructe, țigări, gunoi de grajd, obiecte uzate, etc.”).”, a transmis purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Piatra-Neamț.

Nerespectarea HCL 7/2010 poate atrage sancțiuni contravenționale ce constau în amenzi, cu sume cuprinse între 500 și 1000 de lei pentru persoane fizice și între 1000 și 2500 de lei pentru persoane juridice.

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Virgil spune

    Cum să tratăm aerul pe care-l respirăm ca pe coșul nostru de gunoi? Mulți dintre noi privesc cu plăcere când pământul devine „curat” prin incendiere. Nimeni nu privește în sus la fuiorul de fum care murdărește ce e mai de preț, aerul. Când vom învăța să lăsăm materia vegetală pe sol hrană pentru microorganismele din sol singurele care sunt responsabile de păstrarea nutrienților în circuitul sol – hrană?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate