(FOTO) Cetățean din Piatra-Neamț amendat cu 2000 de lei. Dacă altfel nu se înțelege…

1

„Mulți cetățeni ai municipiului Piatra Neamț încă nu au înțeles, că pentru a reuși să avem un oraș curat, deșeurile se depozitează doar în locurile special amenajate sau în propriile pubele, deținerea de contracte cu operatorul de salubritate fiind în continuare o obligativitate.

Este și cazul unei persoane din Piatra Neamț, care, după ce a făcut curățenie în apartament, a decis să depoziteze deșeurile pe un teren din apropierea blocului. Respectivul a fost identificat de către polițiștii locali din cadrul Compartimentului Protecția Mediului, în urma unei sesizări făcute de un alt cetățean cu spirit civic.

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu suma de 2.000 de lei pentru încălcarea art. 2, lit. ”a” din H.C.L. 228/2021 – Regulamentul de gospodărire, întreținere și estetică în municipiul Piatra Neamț.

De la începutul lunii aprilie 2022 și până în prezent, polițiștii locali au aplicat 18 sancțiuni contravenționale, în valoare de 15.400 de lei, doar pentru depozitare necontrolată a deșeurilor menajere ori a reziduurilor provenite din construcții, mobilier uzat, resturi textile, etc.

Precizăm că dispecerii Poliției Locale monitorizează 24 de ore din 24 camerele de supraveghere amplasate la shelterele din oraș și de asemenea, așteptăm să fim sesizați cu privire la orice derapaj de la legislația care prevede modul în care se aruncă gunoiul menajer sau alte tipuri de reziduuri, la numărul de telefon 0233231.300 – Dispecerat Poliția Locală Piatra Neamț sau prin aplicația City App, gestionată de Primăria Piatra Neamț.

Totodată facem precizarea că resturile provenite din construcții, mobilierul uzat, se pot duce gratuit la unul dintre cele două puncte de colectare Brantner, din cartierele Dărmănești și Mărăței”.

Informare transmisă de Poliția Locală Piatra-Neamț

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Don't Look Up spune

    „Precizăm că dispecerii Poliției Locale monitorizează 24 de ore din 24 camerele de supraveghere amplasate la shelterele din oraș…”

    Mă îndoiesc că monitorizează video 24/7
    „shelterele din oraș”.
    Prin cartier sunt camere video montate pe stâlpi, care nu mai supraveghează shelterele de gunoi, ci sunt direcționate către parcările din proximitatea containerului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate