(FOTO) Cerșetori agresivi și beți, amendați de polițiștii locali

3

În data de 13 februarie 2020, între orele 06.00 – 22.00, polițiștii locali din cadrul Birourilor Ordine Publică – Poliția Locală Piatra-Neamț, împreună cu lucrători ai Direcției de Asistență Socială – Primăria Piatra-Neamț au organizat și desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii cerșetoriei și a faptelor antisociale.

Au fost legitimate și identificate un număr de 81 de persoane și au fost aplicate 57 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4840 de lei, 16 dintre amenzi fiind date pentru apelarea la mila publicului (Lgea 61/1991R – pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, art. 2, pct.1). De asemenea, au fost aplanate două stări conflictuale (oameni fără adăpost care tulburau liniștea și ordinea publică prin provocarea de scandal în locuri publice) și au fost depistate mai multe persoane care adresau injurii trecătorilor, consumau băuturi alcoolice în locuri publice sau își satisfăceau nevoile fiziologice în locuri publice indignând astfel trecătorii).”, transmite purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Piatra-Neamț.

Cu aceeași ocazie, 5 bărbați care tulburau liniștea și ordinea publică, prin producerea de zgomote, în Piața Centrală, au fost conduși la sediul Poliției Locale Piatra Neamț. Aceștia au fost identificați (V.M., N.M., M.V., M.C., V.M., cu vârste cuprinse între 29 și 74 de ani, din comuna Pungești, județul Vaslui) și mai apoi sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 200 de lei pentru încălcarea art. 2, pct. 25 din Legea 61/1991R  (” Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni: tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă”).

dolinex
3 Comentarii
 1. nicolae marinescu spune

  Acu intreb si eu…astia de la Locala chiar se asteapta ca respectabilii pierde-vara sa si plateasca amenzile???? De ce dracu nu ii pune sa mature toata ziua prin oras? Sa cada rupti seara si sa nu le mai arda de cersit??? Gata,am fat amenda,ne-am facut treaba…..tipic pentru gasca asta inutila si fricoasa.

  1. AntonZ spune

   Dacă te-ai informa înainte să vorbesti, ai ști că agentul constatate poate doar propune munca in folosul comunității, însă acest lucru trebuie aprobat de un judecător. El doar sancționeze fapta contravențională si dupa caz, poate confisca obiectele care au ajutat la săvârșirea contravenției. O seară bună!

 2. Vasilica spune

  Te umfla rasul astia cand au vazut ca a inceput campania pt desfiintarea lor se fac ocupati peste poate.Comedie pura.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate