(FOTO) Activități informativ-preventive pentru o vacanță în siguranță

0

Polițiștii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul I.P.J. Neamț, cu sprijinul poliţiştilor de proximitate din cadrul Serviciului de Ordine Publică şi ai altor structuri, au desfăşurat, pe perioada sezonului estival, o serie de activităţi preventiv-informative menite a reduce riscul de victimizare al populației.

Vacanţa de vară, prin specificitatea ei, poate genera o creştere a numărului de victime sau autori minori ai unor infracţiuni. Astfel, copiii pot deveni vulnerabili în fața diferitelor tipuri de infracțiuni, din cauza faptului că își petrec majoritatea timpului liber fără supravegherea părinților sau a cadrelor didactice, în mediul rural la bunici sau alte rude, în tabere, excursii, drumeții sau frecventând zone de agrement, baruri, discoteci, cluburi.

În acest sens, în perioada vacanței de vară au fost desfășurate, săptămânal, activităţi informativ-preventive, atât în cadrul Clubului de Vacanță organizat de Biblioteca Județeană ”G.T. Kirileanu” din Piatra-Neamț, cât și punctul de lectură situat în cartierul Speranța. Totodată, astfel de activităţi au fost organizate și în Centrele de Agrement Cozla si Oglinzi, precum și în zonele frecventate de cetățeni. Copiii și tinerii participanți la aceste activităţi au avut prilejul să afle de la polițiști cum pot adopta un comportament adecvat, pentru a nu deveni victime ale unor infracțiuni. În cadrul discuțiilor au fost abordate teme precum siguranţă rutieră, delincvenţa juvenilă, siguranţa pe internet, comportamentele antisociale, traficul de persoane, consumul de droguri si substanțe etnobotanice, copiii apreciind modalitatea interactivă de prezentare a acestora.

Activitățile au fost desfășurate în parteneriat cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Neamț, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Neamț și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, Centrul Regional Bacău.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate