FORMULAR EDITABIL COVID-19 – Actualizat 26.03.2020: Cum poți completa electronic declarația pe proprie răspundere

7

Informare de presă

Vă semnalăm actualizarea MODELULUI declarației pe proprie răspundere, accesibil pe pagina https://stirioficiale.ro/, care a fost simplificat în privința datelor care necesită a fi completate. 

Documentul poate fi redactat/completat de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând ulterior tipărirea și semnătura olografă a titularului. 
• Declarație pe proprie răspundere (click) 
• Adeverință angajator (click)

De asemenea, documentul poate fi tipărit și completat olograf („de mână”) în câmpurile predefinite, necesitând totodată semnătura olografă a titularului. 

Totodată, reamintim faptul că declarația pe proprie răspundere poate fi redactată integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declarației pe proprie răspundere pus la dispoziție. 

Precizăm faptul că orice alte inițiative de a dezvolta platforme electronice folosite pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator NU beneficiază de acordul autorităților guvernamentale și nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea și folosirea fără drept a datelor personale. 

În privința prezentării declarației pe proprie răspundere/adeverinței eliberată de angajator personalului abilitat să verifice documentele, de pe dispozitive electronice (conform art. 4, alin 4, din Ordonanța Militară 3/2020), precizăm că aceasta se va realiza în sensul prezentării fotografiei documentului menționat, pe care trebuie să figureze semnătura olografă a titularului (declarația pe proprie răspundere) sau autentificarea angajatorului (adeverința angajator).

Persoana va prezenta declarația pe proprie răspundere/adeverința de la angajator împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia. 

Grupul de Comunicare Strategică

7 Comentarii
 1. Mara ION spune

  Daca tot este editabil documentul… am putea sa …descarcam modelul de decalaratie pe propria raspundere – direct pe telefon – il completam cu datele solicitate, il datam, il si semnam…olograf, fiindca Adobe Reader ne permite, il salvam…pe telefon… si aratam acest document in cazul unui control este considerat in regula????
  ADMIN: Dacă semnatura este realizată olograf si se respecta textul declaratiei, in principiu nu ar trebui sa fie probleme. Din pacate nu avem un raspuns ferm de la Guvern daca este 100% acceptabil sau nu.

 2. Ion spune

  pe telefon cum se poate face aceasta declaratie?
  ADMIN: Folosind aplicatia Adobe Acrobat Reader.

 3. Sitaru Ecaterina spune

  Am și eu o întrebare. Eu nu locuiesc în la adresa din buletin deoarece locuiesc cu concubinul meu la locuința lui . In declaratie eu trebuie sa trec adresa din buletin sau cea unde locuiesc în prezent ?
  Întreb că să știu exact deoarece sunt nevoita sa merg până la magazinul din apropiere o data în zi sau la doua zile să cumpăr alimente .
  Va mulțumesc !
  AMDIN: Veti trece adresa unde locuiti, chiar daca nu coincide cu cea din buletin.

 4. Ludosan Ioan spune

  Editabil inseamna ca poti scrie direct in document, in asta eu nu am putut.
  ADMIN:Trebuie sa aveti instalat programul Adobe Acrobat Reader in calculator sau ce dispozitiv folositi.

 5. Panduru Stefan spune

  Daca nu am inprimanta acasa cum sa tiparesc documentul in cionditiile in care nu avem voie sa ne fataim dupa un centru de printare. Cum sa ai semnatura olografa in aceste conditii?
  AMDIN: Din păcate, acestea sunt deciziile oficiale si nu le putem comenta. In conditiile dumneavoastra, pentru a evita orice fel de problema, ar fi bine sa transcrieti de mana integral declaratia de cate ori aveti nevoie, daca nu aveti alta posibilitate tehnica. Daca apar modificari in deciziile oficiale, vom reveni cu un comunicat.

  1. cosmin gafincu spune

   documentul poate fi intocmit olograf !

  2. Lupasacu Gheorghe spune

   Asa e tot timpul in Romania trebuie sa umbli cu dosarul cu sina dupa tine, sfanta hirtiuta.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate