Forța lui Borza în ajun de moțiune

0

Tace cât tace, sau dă discret mesaje interesante, de întreținere a atmosferei, dar și când se apucă Remus Borza să-și facă numărul… Momentul ales, preziua votului pe moțiunea de cenzură, pentru a anunța înființarea unui grup de 15 parlamentari care va sprijini Guvernul Dăncilă, nu are de ce să mire măcar prin prisma unui joc psihologic cu bătaie. Numele grupului, Forța Națională, sună foarte cunoscut. Textul Remus Borza n-are stare. A lansat Partidul Forța Națională!, de la sfârșitul lunii februarie, stă mărturie atenției acordate. Dintr-o dată, capătă alt înțeles pariul legat de moțiune sau considerațiile despre trădarea interesului național. La fel și concluziile reale, îndelung amânate ale scurtei consilieri cu strigături acordate Vioricăi Dăncilă pe urma căreia s-a ales și cu o adeziune la PSD.

În continuare, justificarea publică a demersului, care începe cu un citat – Pentru ca răul să triumfe, este suficient ca cei buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke) – tot mai apăsător și mai des reluat în ultima perioadă:

„Mă știți. Sunt un om al acțiunii, al soluțiilor, al construcției. Haosul politic al ultimei perioade, amatorismul incalificabil al opoziției și oportunismul sistemic al clasei politice m-au convins că proiectul pe care l-am pornit la începutul acestui an este exact soluția de care e nevoie în aceste zile.

Așa că, dragii mei, Forța Națională se relansează în aceste zile, într-un moment de cotitură pentru România și pentru stabilitatea țării.

Ne vom relansa ca forță parlamentară, având alături de noi deputați și senatori dintre cei care nu se mai regăsesc în construcțiile politice actuale, parlamentari care nu vor să mai tolereze blocarea țării din interesele unor lideri de partide care îi tratează ca pe oi la vot. Fără coerență, fără vreun plan, fără vreo perspectivă.

Am avut discuții în ultimele săptămâni cu mai mulți parlamentari care nu acceptă ca România să rămână neguvernată din pură ambiție electorală.

Ni s-au alăturat deja 15 parlamentari. Sunt oameni responsabili, care, pentru stabilitatea și bunăstarea României, își doresc ca Guvernul actual să își continue mandatul până în 2020, iar noi, cei din Forța Națională, vrem să contribuim astfel la evitarea dezastrului economic la care partidele de opoziție din Parlament ar supune țara prin amatorismul și cinismul de care dau dovadă.

După căderea moțiunii de cenzură, Forța Națională dorește să acorde toată expertiza sa actului de guvernare, să participe la alegerile locale și parlamentare de anul viitor cu o echipă de oameni profesioniști, pentru care interesul țării primează.

Așa cum am spus și la lansarea Forței Naționale, construim un partid centrat pe rezolvarea problemelor țării, care urmărește o schimbare în bine autentică, vizibilă. Ne dorim să fim un partid al oamenilor, nu al doctrinelor, nu al luptei oarbe după putere. Vom fi un partid care va pune românii în fruntea priorităților.

Nu ne dorim să fim complici ai dezastrului prin acceptarea tacită a încercării actualei opoziții de a prelua puterea fără o minimă viziune pentru țară. Avem oameni competenți, avem profesioniști din varii domenii și avem o misiune comună: progresul României și binele oamenilor.

P.S.: Da, între cei 15 sunt și mulți semnatari ai moțiunii dezamăgiți de toți cei care au organizat această tentativă, oameni care nu se regăsesc în precaritatea acestei mișcări și în lipsa de coerență și seriozitate de care partidele de opoziție au dat dovadă în ultima săptămână.

De aici mai departe, cum i-o fi forța, dar și răbdarea. Ar fi enervant de trist să aflăm public prea târziu conținutul programului său cu măsuri profunde de reformă, spre o sută la număr, lăsat în dar Vioricăi Dăncilă. E un program din care unii au început a ciupi, dar de proști ce sunt o fac pe sărite.

Viorel COSMA

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate