Folclor adunat de pe mapamond și adus la Târgu Neamț [FOTO/ Festivalul „Ceahlăul”]

0

În seara de sâmbătă, 3 august, la Târgu Neamț a poposit Festivalul Internațional de Folclor „Ceahlăul”.

Ploaia n-a oprit voia bună și desfășurarea evenimentului itinerant ajuns la a XXII-a ediție și organizat de Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț, dar l-a mutat din aer liber în sala de spectacole a Casei Culturii „Ion Creangă”.

După cuvântul  rostit în deschidere de Carmen Elena Nastasă- directorul Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” și cel al Cristinei Cosma- directorul Casei Culturii, a urmat recitalul îndrăgitei interprete de muzică populară Margareta Clipa.

Mai apoi, timp de ore bune, târgu-nemțenii au fost încântați prin dans și cântec popular de ansamblurile folclorice venite din toate zonele României și din alte șapte țări – Columbia, Japonia, Cehia, Armenia, Cipru, Grecia și Turcia.

Pentru  urbea de sub
Cetate, Festivalul Internațional de Folclor „Ceahlăul” a devenit o experiență
multiculturală inedită și bine-venită, o dovadă că încă mai există
numeroși iubitori de tradiție autentică și de valori ale patrimoniului cultural
universal.

Consiliul Judeţean Neamţ este principalul finanțator al festivalului, iar pentru organizarea spectacolului la Târgu Neamț a contribuit și Primăria orașului.

Festivalul contină duminică, 4 august, de la ora 16.00 la Durău, iar luni poposește în Bicaz, de la ora 18.30. Închiderea oficială va avea loc marți 6 august, la Piatra Neamț, cu recitatul Ansamblului Maria Tănase .

Stefana B.

sursa foto: Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț

Sursa: ZiarTarguNeamt.RO

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate